Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerry Wakker nieuwe decaan Faculteit der Letteren

05 december 2008

Prof. dr. Gerry C. Wakker is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per juni 2009 benoemd tot decaan van de Faculteit der Letteren. Ze volgt hiermee prof.dr. Ger de Haan op. Wakker maakt sinds maart 2003 al deel uit van het faculteitsbestuur en beheert de portefeuilles Onderwijs en Internationalisering. Ze is daarnaast hoogleraar Oudgriekse taalkunde. Als decaan zal zij de portefeuille Onderzoek beheren.

Gerry Wakker (Haarlem, 1958) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1985 cum laude afstudeerde. Ze kreeg een beurs om verder te studeren aan de Ecole Normale Supérieure in Parijs, en werkte met een Nederlandse beurs van 1987-1989 aan het Lexikon des frühgriechischen Epos aan de Thesaurus Linguae Graecae in Hamburg. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1991 is Gerry Wakker werkzaam bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als universitair docent en universitair hoofddocent Oudgriekse Taalkunde en sinds 2008 als hoogleraar Oudgriekse Taalkunde.

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...