Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerry Wakker nieuwe decaan Faculteit der Letteren

05 december 2008

Prof. dr. Gerry C. Wakker is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per juni 2009 benoemd tot decaan van de Faculteit der Letteren. Ze volgt hiermee prof.dr. Ger de Haan op. Wakker maakt sinds maart 2003 al deel uit van het faculteitsbestuur en beheert de portefeuilles Onderwijs en Internationalisering. Ze is daarnaast hoogleraar Oudgriekse taalkunde. Als decaan zal zij de portefeuille Onderzoek beheren.

Gerry Wakker (Haarlem, 1958) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1985 cum laude afstudeerde. Ze kreeg een beurs om verder te studeren aan de Ecole Normale Supérieure in Parijs, en werkte met een Nederlandse beurs van 1987-1989 aan het Lexikon des frühgriechischen Epos aan de Thesaurus Linguae Graecae in Hamburg. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1991 is Gerry Wakker werkzaam bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als universitair docent en universitair hoofddocent Oudgriekse Taalkunde en sinds 2008 als hoogleraar Oudgriekse Taalkunde.

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...