Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerry Wakker nieuwe decaan Faculteit der Letteren

05 december 2008

Prof. dr. Gerry C. Wakker is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per juni 2009 benoemd tot decaan van de Faculteit der Letteren. Ze volgt hiermee prof.dr. Ger de Haan op. Wakker maakt sinds maart 2003 al deel uit van het faculteitsbestuur en beheert de portefeuilles Onderwijs en Internationalisering. Ze is daarnaast hoogleraar Oudgriekse taalkunde. Als decaan zal zij de portefeuille Onderzoek beheren.

Gerry Wakker (Haarlem, 1958) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1985 cum laude afstudeerde. Ze kreeg een beurs om verder te studeren aan de Ecole Normale Supérieure in Parijs, en werkte met een Nederlandse beurs van 1987-1989 aan het Lexikon des frühgriechischen Epos aan de Thesaurus Linguae Graecae in Hamburg. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1991 is Gerry Wakker werkzaam bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als universitair docent en universitair hoofddocent Oudgriekse Taalkunde en sinds 2008 als hoogleraar Oudgriekse Taalkunde.

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart