Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Schaakfestival Groningen: University of Groningen Challenge

23 december 2008

Het jaarlijkse schaakfestival Groningen kent dit jaar een enorme variëteit aan activiteiten. Van 21 t/m 30 december is er in en rond het Harmoniecomplex in de binnenstad van Groningen van alles te beleven op schaakgebied.

Zo is er van 26 t/m 30 december de University of Groningen Challenge tussen EU-kampioen Jan Werle (student rechten aan de RUG en internationaal grootmeester, 2582) en de huidige Nederlands kampioen Jan Smeets (2604). Deze wordt geopend door prof. dr. S. Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen.
Deze twee jonge rivalen kennen elkaar als sinds hun jeugdjaren en zullen beiden gebrand zijn op een overwinning. De tweekamp is in een gezellige omgeving te volgen door het commentaar van Hans Böhm en voormalig Nederlands kampioen Gert Ligterink. Op 30 december zal de prijsuitreiking worden opgeluisterd door de “Dichter des Vaderlands” en schaakliefhebber Driek van Wissen

Meer informatie over de activiteiten kunt u vinden op www.schaakstadgroningen.nl

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...