Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Schaakfestival Groningen: University of Groningen Challenge

23 december 2008

Het jaarlijkse schaakfestival Groningen kent dit jaar een enorme variëteit aan activiteiten. Van 21 t/m 30 december is er in en rond het Harmoniecomplex in de binnenstad van Groningen van alles te beleven op schaakgebied.

Zo is er van 26 t/m 30 december de University of Groningen Challenge tussen EU-kampioen Jan Werle (student rechten aan de RUG en internationaal grootmeester, 2582) en de huidige Nederlands kampioen Jan Smeets (2604). Deze wordt geopend door prof. dr. S. Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen.
Deze twee jonge rivalen kennen elkaar als sinds hun jeugdjaren en zullen beiden gebrand zijn op een overwinning. De tweekamp is in een gezellige omgeving te volgen door het commentaar van Hans Böhm en voormalig Nederlands kampioen Gert Ligterink. Op 30 december zal de prijsuitreiking worden opgeluisterd door de “Dichter des Vaderlands” en schaakliefhebber Driek van Wissen

Meer informatie over de activiteiten kunt u vinden op www.schaakstadgroningen.nl

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:36
printView this page in: English

Meer nieuws