Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Praemium Erasmianum Studieprijs voor Alwin van Dijk

09 december 2008

Alwin van Dijk heeft met zijn proefschrift Strafrechtelijke aansprakelijkheid heroverwogen. Over opzet, schuld, schulduitsluitingsgronden en straf de Studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum in de wacht gesleept.

De Stichting Praemium Erasmianum kent jaarlijks maximaal vijf Studieprijzen toe voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. De Studieprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000 en een oorkonde. In 2008 zijn 24 voordrachten ontvangen, waaruit vijf winnaars zijn geselecteerd.

Belangrijk criterium voor de bekroning van de proefschriften is de interdisciplinariteit van de benadering, de casusoverstijgende behandeling van het onderwerp en het bredere belang van het boek voor andere disciplines.

Prof. dr. R. Dijkgraaf, president van de KNAW en bestuurslid van de Stichting Praemium Erasmianum, heeft de prijzen uitgereikt op donderdag 4 december 2008.

Van Dijk promoveerde op 8 mei 2008.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...