Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Praemium Erasmianum Studieprijs voor Alwin van Dijk

09 december 2008

Alwin van Dijk heeft met zijn proefschrift Strafrechtelijke aansprakelijkheid heroverwogen. Over opzet, schuld, schulduitsluitingsgronden en straf de Studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum in de wacht gesleept.

De Stichting Praemium Erasmianum kent jaarlijks maximaal vijf Studieprijzen toe voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. De Studieprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000 en een oorkonde. In 2008 zijn 24 voordrachten ontvangen, waaruit vijf winnaars zijn geselecteerd.

Belangrijk criterium voor de bekroning van de proefschriften is de interdisciplinariteit van de benadering, de casusoverstijgende behandeling van het onderwerp en het bredere belang van het boek voor andere disciplines.

Prof. dr. R. Dijkgraaf, president van de KNAW en bestuurslid van de Stichting Praemium Erasmianum, heeft de prijzen uitgereikt op donderdag 4 december 2008.

Van Dijk promoveerde op 8 mei 2008.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...