Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Teveel buitenlanders in de eredivisie voetbal?

08 december 2008

‘Meer buitenlanders dan gewenst’ schreef de Volkskrant maandag 8 december over het grote aantal buitenlanders dat meespeelt in de Nederlandse eredivisie voetbal. Goed voor het beste resultaat op korte termijn, zegt Chris Visscher, hoogleraar Jeugdsport, in het bijzonder talentontwikkeling, over de grote aantallen buitenlanders bij clubs als FC Groningen: "Maar op langere termijn ondermijnt het de ontwikkeling van eigen talent".

Bekijk de video 

Zie ook: AdamsAppel 24, 2008: ‘Sportende scholieren zijn slimmer’

Informatie: Chris Visscher

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:10

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...