Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Teveel buitenlanders in de eredivisie voetbal?

08 december 2008

‘Meer buitenlanders dan gewenst’ schreef de Volkskrant maandag 8 december over het grote aantal buitenlanders dat meespeelt in de Nederlandse eredivisie voetbal. Goed voor het beste resultaat op korte termijn, zegt Chris Visscher, hoogleraar Jeugdsport, in het bijzonder talentontwikkeling, over de grote aantallen buitenlanders bij clubs als FC Groningen: "Maar op langere termijn ondermijnt het de ontwikkeling van eigen talent".

Bekijk de video 

Zie ook: AdamsAppel 24, 2008: ‘Sportende scholieren zijn slimmer’

Informatie: Chris Visscher

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:10

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...