Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Teveel buitenlanders in de eredivisie voetbal?

08 december 2008

‘Meer buitenlanders dan gewenst’ schreef de Volkskrant maandag 8 december over het grote aantal buitenlanders dat meespeelt in de Nederlandse eredivisie voetbal. Goed voor het beste resultaat op korte termijn, zegt Chris Visscher, hoogleraar Jeugdsport, in het bijzonder talentontwikkeling, over de grote aantallen buitenlanders bij clubs als FC Groningen: "Maar op langere termijn ondermijnt het de ontwikkeling van eigen talent".

Bekijk de video 

Zie ook: AdamsAppel 24, 2008: ‘Sportende scholieren zijn slimmer’

Informatie: Chris Visscher

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:10

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...