Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoge Raad verwerpt uitspraak in zaak Avi C.

11 december 2008
C. bracht in de zomer van 2005 de twee kinderen van zijn toenmalige vriendin om het leven. Het gerechtshof in Leeuwarden veroordeelde de man tot 18 jaar cel wegens doodslag. Zowel het OM als de verdediging waren niet tevreden met de uitspraak. Nico Kwakman, universitair docent strafrecht, licht een en ander toe in het TV Noord-programma Groningen Vandaag van 9 december. Het item begint na 10.15 minuten.
Laatst gewijzigd:04 januari 2018 11:38

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'De jacht op de student'

  In Nederland wordt een universiteit of hbo-instelling door de overheid per student betaald. Hoe meer studenten zich aanmelden des te groter het bedrag dat je als instelling van de overheid elk jaar ontvangt. De directies van een drietal Nederlandse...

 • 14 november 2018

  Jan Brouwer: 'Weg met dat woord: Ondermijning'

  Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij...