Melinda Mills benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociologie van de levensloop

11 december 2008

Melinda Mills is per 1 december 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociologie van de levensloop bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Mills is bij deze faculteit sinds 2006 werkzaam als Rosalind Franklin Fellow. Haar onderzoek richt zich op de statistische analyse van ongelijkheid en levensloop, en overleving. Daarvoor maakt zij gebruik van grootschalige gegevensbestanden van verschillende landen. Mills was een centrale onderzoeker van het prestigieuze GLOBALIFE-project en aanvrager van het European Science Foundation (ESF) TransEurope Research Network en is lid van het ‘Life History’ groep van het ESF ‘Quantitative Methods in the Social Sciences’ programma. Sinds 2004 is zij ook redacteur van International Sociology, het officiële tijdschrift van de International Sociological Association.

Melinda Mills (Canada, 1969) studeerde sociologie aan de universiteit van Alberta, Canada. In 2000 is ze gepromoveerde aan de RUG (cum laude). Daarna werkte ze bij de universiteit van Bielefeld (Duitsland) en de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2006 keerde ze terug naar Groningen als universitair hoofddocent bij de afdeling Sociologie, Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG.

Zie ook de Opinie met Melinda Mills van december 2007 getiteld ‘Europees beleid omtrent fertiliteit is naïef’: zie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12