Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Melinda Mills benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociologie van de levensloop

11 december 2008

Melinda Mills is per 1 december 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociologie van de levensloop bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Mills is bij deze faculteit sinds 2006 werkzaam als Rosalind Franklin Fellow. Haar onderzoek richt zich op de statistische analyse van ongelijkheid en levensloop, en overleving. Daarvoor maakt zij gebruik van grootschalige gegevensbestanden van verschillende landen. Mills was een centrale onderzoeker van het prestigieuze GLOBALIFE-project en aanvrager van het European Science Foundation (ESF) TransEurope Research Network en is lid van het ‘Life History’ groep van het ESF ‘Quantitative Methods in the Social Sciences’ programma. Sinds 2004 is zij ook redacteur van International Sociology, het officiële tijdschrift van de International Sociological Association.

Melinda Mills (Canada, 1969) studeerde sociologie aan de universiteit van Alberta, Canada. In 2000 is ze gepromoveerde aan de RUG (cum laude). Daarna werkte ze bij de universiteit van Bielefeld (Duitsland) en de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2006 keerde ze terug naar Groningen als universitair hoofddocent bij de afdeling Sociologie, Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG.

Zie ook de Opinie met Melinda Mills van december 2007 getiteld ‘Europees beleid omtrent fertiliteit is naïef’: zie
http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/opinie43_07

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...