Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningen Centre of Energy Law ontvangt belangrijke EU-subsidie

16 december 2008

Het Groningen Centre of Energy Law aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen heeft een belangrijke Europese subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een nieuwe opleiding inzake energierecht. De subsidie is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van het curriculum van de opleiding en het uitvoeren van de eerste fase ervan. De subsidie past binnen het life long learning programma van de EU en is officieel toegekend aan het North Sea Energy Law Program.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen gaat samen met de rechtenfaculteiten van de universiteiten in Kopenhagen, Oslo en Aberdeen de nieuwe opleiding aanbieden. De opleiding is bedoeld voor juristen die werken in de energiesector en daarin een verdiepende cursus willen doen. De opleiding gaat twee jaar duren en omvat telkens twee weken intensief college, gevolgd door een periode van drie maanden voor het uitwerken van opdrachten. De colleges vinden steeds in één van de deelnemende universiteiten plaats en behandelen de regulering van de elektriciteits- en gasmarkt, de opsporing en winning van aardolie en aardgas, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de klimaatbescherming. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers van elke universiteit een certificaat. De certificaten vertegenwoordigen in totaliteit het diploma. Groningen is penvoerder van de opleiding.

De Europese Unie verleent niet veel van dergelijke subsidies. Van de 170 voorstellen die in 2008 in het kader van het Life Long Learning programme zijn goedgekeurd, is dit programma het enige juridische programma dat een subsidie tegemoet kan zien.

Contact: mw.prof.mr.dr. M.M. Roggenkamp, telefoon 050-363 3388

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...