Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Nico Bos benoemd tot hoogleraar Internationalisering van onderwijs in de medische wetenschappen

11 december 2008

Dr. N.A. Bos is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Internationalisering van Onderwijs in de Medische Wetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment bij het Onderwijsintituut van het UMCG.

Nico Bos (Rotterdam, 1957) studeerde medische biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in Rotterdam in 1990 tot doctor in de geneeskunde op het proefschrift ‘The influence of exogenous antigenic stimulation on the development of the B cell repertoire’. Vanaf dat moment werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Celbiologie van het UMCG. Daarnaast had hij een actieve rol in de ontwikkeling en organisatie van het opleidingscurriculum van de studie geneeskunde in Groningen. Hij richt zich in zijn onderwijstaak de komende periode vooral op het ontwikkelen van een internationale, Engelstalige variant van het Groninger curriculum.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...