Nico Bos benoemd tot hoogleraar Internationalisering van onderwijs in de medische wetenschappen

11 december 2008

Dr. N.A. Bos is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Internationalisering van Onderwijs in de Medische Wetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment bij het Onderwijsintituut van het UMCG.

Nico Bos (Rotterdam, 1957) studeerde medische biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in Rotterdam in 1990 tot doctor in de geneeskunde op het proefschrift ‘The influence of exogenous antigenic stimulation on the development of the B cell repertoire’. Vanaf dat moment werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Celbiologie van het UMCG. Daarnaast had hij een actieve rol in de ontwikkeling en organisatie van het opleidingscurriculum van de studie geneeskunde in Groningen. Hij richt zich in zijn onderwijstaak de komende periode vooral op het ontwikkelen van een internationale, Engelstalige variant van het Groninger curriculum.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12