Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nico Bos benoemd tot hoogleraar Internationalisering van onderwijs in de medische wetenschappen

11 december 2008

Dr. N.A. Bos is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Internationalisering van Onderwijs in de Medische Wetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment bij het Onderwijsintituut van het UMCG.

Nico Bos (Rotterdam, 1957) studeerde medische biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in Rotterdam in 1990 tot doctor in de geneeskunde op het proefschrift ‘The influence of exogenous antigenic stimulation on the development of the B cell repertoire’. Vanaf dat moment werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Celbiologie van het UMCG. Daarnaast had hij een actieve rol in de ontwikkeling en organisatie van het opleidingscurriculum van de studie geneeskunde in Groningen. Hij richt zich in zijn onderwijstaak de komende periode vooral op het ontwikkelen van een internationale, Engelstalige variant van het Groninger curriculum.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...