Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hénon-like maps and renormalisation

08 december 2008

Promotie: P.E. Hazard, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Hénon-like maps and renormalisation

Promotor(s): prof.dr. H. Broer, prof.dr. M. Martens

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Renormalisatie van de Hénon familie

Het doel van het promotieonderzoek van Peter Hazard is het ontwikkelen van een renormalisatietheorie voor de zogenaamde Hénon familie. Het proefschrift is zuiver wiskundig van aard.

Peter Hazard (Engeland, 1982) studeerde wiskunde aan de University of Warwick. Hij werkt momenteel aan de University of Stony Brook (VS).

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.