Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Renormalization and non-rigidity

08 december 2008

Promotie: V.V.M.S. Chandramouli, 10.00 uur, Senaatskamer, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Renormalization and non-rigidity

Promotor(s): prof.dr. H. Broer, prof.dr. M. Martens

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Hogere dimensies eendimensionale dynamica is een ver ontwikkelde theorie, met als centraal thema de rigiditeit van attractoren. De belangrijkste techniek is renormalizatie. Dynamica in hogere dimensies is lang niet zover ontwikkeld, maar de ééndimensionale theorie kan worden gebruik om hoger-dimensionale systemen te begrijpen. Een mogelijke richting is tweedimensionale dissipatieve dynamica, in het bijzonder de Hénon-familie. Dit wordt uitgewerkt in het proefschrift van Sarma Chandramouli.

Sarma Chandramouli (India, 1975) studeerde wiskunde aan de J.N.T. University in Hyderabad. Het onderzoek werd voor een deel uitgevoerd bij de RUG en voor een ander deel aan de University of Stony Brook (VS)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.