Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Renormalization and non-rigidity

08 december 2008

Promotie: V.V.M.S. Chandramouli, 10.00 uur, Senaatskamer, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Renormalization and non-rigidity

Promotor(s): prof.dr. H. Broer, prof.dr. M. Martens

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Hogere dimensies eendimensionale dynamica is een ver ontwikkelde theorie, met als centraal thema de rigiditeit van attractoren. De belangrijkste techniek is renormalizatie. Dynamica in hogere dimensies is lang niet zover ontwikkeld, maar de ééndimensionale theorie kan worden gebruik om hoger-dimensionale systemen te begrijpen. Een mogelijke richting is tweedimensionale dissipatieve dynamica, in het bijzonder de Hénon-familie. Dit wordt uitgewerkt in het proefschrift van Sarma Chandramouli.

Sarma Chandramouli (India, 1975) studeerde wiskunde aan de J.N.T. University in Hyderabad. Het onderzoek werd voor een deel uitgevoerd bij de RUG en voor een ander deel aan de University of Stony Brook (VS)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...