Renormalization and non-rigidity

08 december 2008

Promotie: V.V.M.S. Chandramouli, 10.00 uur, Senaatskamer, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Renormalization and non-rigidity

Promotor(s): prof.dr. H. Broer, prof.dr. M. Martens

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Hogere dimensies eendimensionale dynamica is een ver ontwikkelde theorie, met als centraal thema de rigiditeit van attractoren. De belangrijkste techniek is renormalizatie. Dynamica in hogere dimensies is lang niet zover ontwikkeld, maar de ééndimensionale theorie kan worden gebruik om hoger-dimensionale systemen te begrijpen. Een mogelijke richting is tweedimensionale dissipatieve dynamica, in het bijzonder de Hénon-familie. Dit wordt uitgewerkt in het proefschrift van Sarma Chandramouli.

Sarma Chandramouli (India, 1975) studeerde wiskunde aan de J.N.T. University in Hyderabad. Het onderzoek werd voor een deel uitgevoerd bij de RUG en voor een ander deel aan de University of Stony Brook (VS)

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printOok beschikbaar in het: English