Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Magnetic and electric response in multiferroic manganites

05 december 2008

Promotie: N. Mufti, 11.00 uur, Senaatskamer, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Magnetic and electric response in multiferroic manganites

Promotor(s): prof.dr. T.T.M. Palstra

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Spin-spiraal systemen

Het proefschrift van Nandang Mufti richt zich op onderzoek naar magneto-elektrische koppeling in spin-spiraal systemen. Het voordeel van deze systemen is dat ze een zeer gevoelige aansturing van elektrische polarisatie toelaten door middel van aangelegde magnetische velden. Binnen deze materiaalklasse koos hij twee systemen uit: orthorhombische zeldzame-aardmanganaten RMnO3 en chromaat spinels MCr2O4.

Nandang Mufti (Indonesië, 1972) Materials Science and Engineering aan het Institut Teknologi Bandung. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Adavanced Materials. Mufti werkt als docent aan de Universitas Negeri Malang (Indonesië).

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.