Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seminar: Hoe kunnen bedrijven hun duurzaamheid bepalen en meten?

07 november 2008

Hoewel steeds meer bedrijven jaarlijks een rapport publiceren over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid, staan de methoden en technieken om deze duurzaamheid betrouwbaar te meten nog in de kinderschoenen. Op het seminar 'Determining and Measuring Sustainability', op 20 november aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, bespreekt Mark W. McElroy (Vermont, USA) hoe deze methoden kunnen verbeteren. Verder stelt prof.dr.mr. Catrinus Jepma (RUG) zich de vraag waarom ondanks vergaande afspraken zoals het Kyoto Protocol de ambities toch nog moeilijk worden verwezenlijkt en gaat prof.dr. Benoit Cushman-Roisin (Dartmouth) in op de vraag wat we kunnen verstaan onder 'sustainable engineering'.

 

Programma: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2008/081027SeminarSustainability

 

Plaats: Hampshire Hotel (vh De Nieuwe Academie), Radesingel 50, 9711 EK Groningen
Informatie: tel. 050-363 7090, e-mail: s.abels@rug.nl

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....