Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seminar: Hoe kunnen bedrijven hun duurzaamheid bepalen en meten?

07 november 2008

Hoewel steeds meer bedrijven jaarlijks een rapport publiceren over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid, staan de methoden en technieken om deze duurzaamheid betrouwbaar te meten nog in de kinderschoenen. Op het seminar 'Determining and Measuring Sustainability', op 20 november aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, bespreekt Mark W. McElroy (Vermont, USA) hoe deze methoden kunnen verbeteren. Verder stelt prof.dr.mr. Catrinus Jepma (RUG) zich de vraag waarom ondanks vergaande afspraken zoals het Kyoto Protocol de ambities toch nog moeilijk worden verwezenlijkt en gaat prof.dr. Benoit Cushman-Roisin (Dartmouth) in op de vraag wat we kunnen verstaan onder 'sustainable engineering'.

 

Programma: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2008/081027SeminarSustainability

 

Plaats: Hampshire Hotel (vh De Nieuwe Academie), Radesingel 50, 9711 EK Groningen
Informatie: tel. 050-363 7090, e-mail: s.abels@rug.nl

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...