Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collegevoorzitter bezoekt truck

25 november 2008
RUG College voorzitter Sibrand Poppema heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan de RUG Discovery van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij woonde een les bij over het zelf maken van een zonnecel. Leerlingen van het Praedinius Gymnasium maakte een zonnecel welke vervolgens werd gekeurd door de Collegevoorzitter. De beste score was een zonnecel van 0,71 Volt. Een prima prestatie aldus de keurmeester wetende dat het Discovery record 0,89 Volt is en dat de minister-president niet verder kwam dan 0,18 Volt.
Laatst gewijzigd:27 november 2015 15:49

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...