Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collegevoorzitter bezoekt truck

25 november 2008
RUG College voorzitter Sibrand Poppema heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan de RUG Discovery van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij woonde een les bij over het zelf maken van een zonnecel. Leerlingen van het Praedinius Gymnasium maakte een zonnecel welke vervolgens werd gekeurd door de Collegevoorzitter. De beste score was een zonnecel van 0,71 Volt. Een prima prestatie aldus de keurmeester wetende dat het Discovery record 0,89 Volt is en dat de minister-president niet verder kwam dan 0,18 Volt.
Laatst gewijzigd:27 november 2015 15:49

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...