Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collegevoorzitter bezoekt truck

25 november 2008
RUG College voorzitter Sibrand Poppema heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan de RUG Discovery van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij woonde een les bij over het zelf maken van een zonnecel. Leerlingen van het Praedinius Gymnasium maakte een zonnecel welke vervolgens werd gekeurd door de Collegevoorzitter. De beste score was een zonnecel van 0,71 Volt. Een prima prestatie aldus de keurmeester wetende dat het Discovery record 0,89 Volt is en dat de minister-president niet verder kwam dan 0,18 Volt.
Laatst gewijzigd:27 november 2015 15:49

Meer nieuws

 • 18 juli 2018

  ​Vanaf 2019 masteropleiding Mechanical Engineering

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Nadat de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs eerder dit jaar de opleiding goedkeurde, heeft de Nederlands-Vlaamse...

 • 18 juli 2018

  Telescopennetwerk maakt superscherpe radiofoto van een zwaartekrachtlens

  Met behulp van een wereldwijd netwerk van radiotelescopen heeft een internationaal team van sterrenkundigen onder Nederlandse leiding een van de scherpste radiofoto’s ooit van een zwaartekrachtlens gemaakt. Deze opname bevestigt dat donkere materie...

 • 27 juni 2018

  Internationaal eerbetoon voor Groningse sterrenkundige Mariano Mendez

  Mariano Mendez, hoogleraar hoge-energie astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt internationaal geëerd voor zijn hulp aan jonge wetenschappers in ontwikkelingslanden. Op zondagavond 15 juli ontvangt hij de Distinguished Service Medal van...