Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Opleiding Kunsten, cultuur en media viert eerste lustrum met congres

07 november 2008

De opleiding Kunsten, cultuur en media (KCM) aan de Rijksuniversiteit Groningen viert dit jaar haar eerste lustrum. Ter gelegenheid daarvan organiseert de opleiding op 20 en 21 november een congres met als thema ‘Hoe draagt wetenschap bij aan het functioneren van de kunsten in de samenleving?’ Sprekers zijn onder meer Judith van Kranendonk, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van OCW, en haar Vlaamse collega drs. Jos van Rillaer.

Tijdens het congres komen wetenschappers, beleidsmakers, organisatoren en overige geïnteresseerden uit het kunstveld samen om een actueel licht te werpen op wat de kunstwetenschap te bieden heeft voor de praktijk van kunstbeleid en kunsteducatie. Het initiatief vormt de Groningse bijdrage aan de culturele kennisagenda van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

Congres

Het tweedaagse programma wordt afgesloten met een debat waaraan o.a. deelnemen mw.drs. Judith van Kranendonk, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van OCW, en haar Vlaamse collega drs. Jos van Rillaer, directeur-generaal Kunsten en Erfgoed. Verder komen internationaal gerenommeerde gastsprekers aan het woord, zoals Mieke Bal, Ansgar Nünning, Liesbeth Korthals Altes, Anne Bamford, Anne Kindler, Barend van Heusden, Eleonora Belfiore en Pascal Gielen.

Het congres werd medegeefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek Groningen (ICOG).  

Kunsten, cultuur en media

De studie KCM is vijf jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen de afdelingen literatuurwetenschap en kunst & kunstbeleid. Op het terrein van de kunsten omvat KCM één van de meest complete bachelor- en masterprogramma’s in Europa. Studenten kunnen kiezen uit disciplines als film-, literatuur-, theater- en muziekwetenschap. Per discipline bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een specialisatie in analyse & kritiek van de kunsten, kunstbeleid & management of kunsteducatie. De Groningse studie is nadrukkelijk gericht op onderzoek naar het functioneren van de kunsten in de samenleving.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws