Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Welkomstcadeau voor 25.000ste student

05 november 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar meer studenten dan ooit. Deze week ontving masterstudente economie Fenghui Xiong als welkomstcadeau een laptop uit handen van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts. Zij is de 25.000ste student die werd ingeschreven.  

Op de officiële peildatum 1 oktober bedroeg het totaal aantal geregistreerde studenten 26.808. Dat is 4,6 procent meer dan vorig jaar. De groei van het aantal nieuwe inschrijvingen komt vooral van studenten die beginnen aan de propedeuse (6,1 procent). Het aantal studenten dat begint aan schakelprogramma en het aantal zij-instromers blijft nagenoeg gelijk.

Fenghui Xiong komt uit China en studeert in Groningen International Business & Mangement. Ze zit in een double degree programma met de universiteit Uppsala, de Zweedse universiteit waarmee de RUG in een strategische alliantie samenwerkt.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:54
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...