Welkomstcadeau voor 25.000ste student

05 november 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar meer studenten dan ooit. Deze week ontving masterstudente economie Fenghui Xiong als welkomstcadeau een laptop uit handen van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts. Zij is de 25.000ste student die werd ingeschreven.

Op de officiële peildatum 1 oktober bedroeg het totaal aantal geregistreerde studenten 26.808. Dat is 4,6 procent meer dan vorig jaar. De groei van het aantal nieuwe inschrijvingen komt vooral van studenten die beginnen aan de propedeuse (6,1 procent). Het aantal studenten dat begint aan schakelprogramma en het aantal zij-instromers blijft nagenoeg gelijk.

Fenghui Xiong komt uit China en studeert in Groningen International Business & Mangement. Ze zit in een double degree programma met de universiteit Uppsala, de Zweedse universiteit waarmee de RUG in een strategische alliantie samenwerkt.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:54