Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Welkomstcadeau voor 25.000ste student

05 november 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar meer studenten dan ooit. Deze week ontving masterstudente economie Fenghui Xiong als welkomstcadeau een laptop uit handen van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts. Zij is de 25.000ste student die werd ingeschreven.  

Op de officiële peildatum 1 oktober bedroeg het totaal aantal geregistreerde studenten 26.808. Dat is 4,6 procent meer dan vorig jaar. De groei van het aantal nieuwe inschrijvingen komt vooral van studenten die beginnen aan de propedeuse (6,1 procent). Het aantal studenten dat begint aan schakelprogramma en het aantal zij-instromers blijft nagenoeg gelijk.

Fenghui Xiong komt uit China en studeert in Groningen International Business & Mangement. Ze zit in een double degree programma met de universiteit Uppsala, de Zweedse universiteit waarmee de RUG in een strategische alliantie samenwerkt.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!