Dirk Jan Wolffram hoogleraar Geschiedenis van Bestuur en Politiek in de moderne tijd

28 november 2008

Dirk Jan Wolffram is per 1 december 2008 benoemd tot hoogleraar Geschiedenis van Bestuur en Politiek in de Moderne Tijd aan de Faculteit der Letteren. Het vakgebied van de geschiedenis van bestuur en politiek sluit nauw aan bij de politicologie en de bestuurskunde en is in Nederland betrekkelijk nieuw. Deze leerstoel is in feite de eerste institutionalisering van de bestuursgeschiedenis binnen een geschiedenisopleiding.

Dr. Dirk Jan Wolffram (1959) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2003 tot 2008 was hij leider van het NWO-VIDI-programma Democracy, policy, knowledge, city government in transition. Sinds 2000 is hij tevens docent nieuwste geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij hij zich richt op politieke geschiedenis, niet-westerse geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen. Hij publiceerde onder andere over verzuiling, de Zuiderzeewerken, lokaal bestuur en sociale politiek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12