Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Mineke Bosch benoemd tot hoogleraar Moderne Geschiedenis

28 november 2008

Mineke Bosch is per 1 december 2008 benoemd tot hoogleraar in de Moderne Geschiedenis aan de Faculteit der Letteren. Bosch doet historisch onderzoek op het gebied van gender en wetenschap, gender en politieke cultuur, biografietheorie en kritiek. In 2005 publiceerde zij een biografie van Aletta Jacobs.

Prof.dr. C.W. (Mineke) Bosch (1954) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze bekleedde tot voor kort de bijzondere leerstoel Gender en Wetenschap aan de Universiteit van Maastricht. Aan dezelfde universiteit was ze gedurende vele jaren directeur van het Centrum voor Gender en Diversiteit.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...