Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Mineke Bosch benoemd tot hoogleraar Moderne Geschiedenis

28 november 2008

Mineke Bosch is per 1 december 2008 benoemd tot hoogleraar in de Moderne Geschiedenis aan de Faculteit der Letteren. Bosch doet historisch onderzoek op het gebied van gender en wetenschap, gender en politieke cultuur, biografietheorie en kritiek. In 2005 publiceerde zij een biografie van Aletta Jacobs.

Prof.dr. C.W. (Mineke) Bosch (1954) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze bekleedde tot voor kort de bijzondere leerstoel Gender en Wetenschap aan de Universiteit van Maastricht. Aan dezelfde universiteit was ze gedurende vele jaren directeur van het Centrum voor Gender en Diversiteit.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...