Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Mineke Bosch benoemd tot hoogleraar Moderne Geschiedenis

28 november 2008

Mineke Bosch is per 1 december 2008 benoemd tot hoogleraar in de Moderne Geschiedenis aan de Faculteit der Letteren. Bosch doet historisch onderzoek op het gebied van gender en wetenschap, gender en politieke cultuur, biografietheorie en kritiek. In 2005 publiceerde zij een biografie van Aletta Jacobs.

Prof.dr. C.W. (Mineke) Bosch (1954) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze bekleedde tot voor kort de bijzondere leerstoel Gender en Wetenschap aan de Universiteit van Maastricht. Aan dezelfde universiteit was ze gedurende vele jaren directeur van het Centrum voor Gender en Diversiteit.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws