Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Smit benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde

14 november 2008

Dr. G.P.A. Smit (1949) is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde in het bijzonder de Metabole Ziekten in het Universitair Medisch Centrum Groningen op de Metakidsleerstoel. Hij werkt op dit moment in het Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG bij de afdeling Kindergeneeskunde.

Peter Smit studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1987 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte vanaf 1980 als hoofd van de Sectie Metabole ziekten van de afdeling Kindergeneeskunde in Groningen. De Metakidsleerstoel is een initiatief van Stichting Metakids. Deze stichting stelt zich ten doel om meer onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk te maken en deze ziekten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...