Peter Smit benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde

14 november 2008

Dr. G.P.A. Smit (1949) is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde in het bijzonder de Metabole Ziekten in het Universitair Medisch Centrum Groningen op de Metakidsleerstoel. Hij werkt op dit moment in het Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG bij de afdeling Kindergeneeskunde.

Peter Smit studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1987 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte vanaf 1980 als hoofd van de Sectie Metabole ziekten van de afdeling Kindergeneeskunde in Groningen. De Metakidsleerstoel is een initiatief van Stichting Metakids. Deze stichting stelt zich ten doel om meer onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk te maken en deze ziekten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13