Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Smit benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde

14 november 2008

Dr. G.P.A. Smit (1949) is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde in het bijzonder de Metabole Ziekten in het Universitair Medisch Centrum Groningen op de Metakidsleerstoel. Hij werkt op dit moment in het Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG bij de afdeling Kindergeneeskunde.

Peter Smit studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1987 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte vanaf 1980 als hoofd van de Sectie Metabole ziekten van de afdeling Kindergeneeskunde in Groningen. De Metakidsleerstoel is een initiatief van Stichting Metakids. Deze stichting stelt zich ten doel om meer onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk te maken en deze ziekten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...