Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Smit benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde

14 november 2008

Dr. G.P.A. Smit (1949) is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde in het bijzonder de Metabole Ziekten in het Universitair Medisch Centrum Groningen op de Metakidsleerstoel. Hij werkt op dit moment in het Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG bij de afdeling Kindergeneeskunde.

Peter Smit studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1987 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte vanaf 1980 als hoofd van de Sectie Metabole ziekten van de afdeling Kindergeneeskunde in Groningen. De Metakidsleerstoel is een initiatief van Stichting Metakids. Deze stichting stelt zich ten doel om meer onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk te maken en deze ziekten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...