Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universitaire Talencentra - belangrijke spelers op een internationaal podium

14 november 2008

Op donderdag 27 november 2008 organiseert het Talencentrum een symposium ter ere van het twintigjarig jubileum. Taalwetenschappers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België komen tijdens dit symposium samen om te discussiëren over de plaats die talencentra innemen in het internationaliseringproces van universiteiten. Tijdens het symposium zullen de rol van taaldocenten in het proces van internationalisering en de invloed van culturele achtergronden op het taalleerproces aan de orde komen.

Sprekers zijn:

Prof. Waldemar Martyniuk (Council of Europe, European Centre for Modern Languages (ECML)), die zal spreken over De achtergronden van de ontwikkeling van het 'Common European Framework of Reference (CEFR) en de betekenis hiervan in een internationale academische omgeving en prof. Andrea Dlaska (Universiteit van Surrey, die zal spreken over Het stimuleren van autonomie in het taalleerproces van studenten in het hoger onderwijs.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....