Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universitaire Talencentra - belangrijke spelers op een internationaal podium

14 november 2008

Op donderdag 27 november 2008 organiseert het Talencentrum een symposium ter ere van het twintigjarig jubileum. Taalwetenschappers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België komen tijdens dit symposium samen om te discussiëren over de plaats die talencentra innemen in het internationaliseringproces van universiteiten. Tijdens het symposium zullen de rol van taaldocenten in het proces van internationalisering en de invloed van culturele achtergronden op het taalleerproces aan de orde komen.

Sprekers zijn:

Prof. Waldemar Martyniuk (Council of Europe, European Centre for Modern Languages (ECML)), die zal spreken over De achtergronden van de ontwikkeling van het 'Common European Framework of Reference (CEFR) en de betekenis hiervan in een internationale academische omgeving en prof. Andrea Dlaska (Universiteit van Surrey, die zal spreken over Het stimuleren van autonomie in het taalleerproces van studenten in het hoger onderwijs.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...