Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lustrumcongres Centrum voor Canadese Studies

14 november 2008

Het Centrum voor Canadese Studies organiseert, in samenwerking met de ‘Association for Canadian Studies’, van 26-28 november 2008 een multidisciplinair congres ter ere van haar twintigjarig bestaan met de titel " Re-exploring Canadian Space".

Tijdens dit Engels- en Franstalige congres staan vraagstukken centraal die betrekking hebben op ‘Canadian Space’. Dit onderwerp zal worden benaderd vanuit verschillende perspectieven die gerelateerd zijnaan de klimaatverandering, veiligheid, cultuur en multiculturalisatie.

De twee gastsprekers, Andrea Mandel-Campbell, een journaliste gespecialiseerd in‘international business and global competitiveness’, en Mark Kingwel, een filosoof met als specialisatie politieke theorie en esthetiek, zullen samen met een groot aantal andere sprekers hun visie geven op de ‘Canadian Space’. Thema’s die binnen dit onderwerp aan bod komen zijn: Territory – Canada and the world, English Canadian Literature, Democracy – The rule of Law and Human Rights, Geography and Environment, Art and Media, Cultural Excange, Québécois and French Canadian Literatures and Cultures en Landscape and Culture.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...