Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Induced excitations in some metal oxides

21 november 2008

Promotie: S. Sirbu, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Induced excitations in some metal oxides

Promotor(s): prof.dr.P.H.M. van Loosdrecht

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Excitatiespectra van overgangsmetaaloxiden

Silvu Sirbu onderzocht lage-energie-excitatiespectra en (geïnduceerde) faseovergangen in overgangsmetaaloxiden. Als onderzoeksmethoden gebruikde hij terahertz time-domain spectroscopy, de optische-pomp, Terahertz-probe spectroscopie en vierpunts resistiviteitsmetingen.

Silvu Sirbu (Roemenië, 1978) studeerde aan de universiteit van Craiova. Het onderzoek werd verricht bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG en gefinancierd door FOM. Na afronding van het onderzoek is Sirbu gaan werken bij TMC Physics in Eindhoven.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.