Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Induced excitations in some metal oxides

21 november 2008

Promotie: S. Sirbu, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Induced excitations in some metal oxides

Promotor(s): prof.dr.P.H.M. van Loosdrecht

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Excitatiespectra van overgangsmetaaloxiden

Silvu Sirbu onderzocht lage-energie-excitatiespectra en (geïnduceerde) faseovergangen in overgangsmetaaloxiden. Als onderzoeksmethoden gebruikde hij terahertz time-domain spectroscopy, de optische-pomp, Terahertz-probe spectroscopie en vierpunts resistiviteitsmetingen.

Silvu Sirbu (Roemenië, 1978) studeerde aan de universiteit van Craiova. Het onderzoek werd verricht bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG en gefinancierd door FOM. Na afronding van het onderzoek is Sirbu gaan werken bij TMC Physics in Eindhoven.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2019

  De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte

  Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken...

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...