Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A phantom study on cardiac parameters as measured by imaging modalities

05 november 2008

Promotie: J.M. Groen, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A phantom study on cardiac parameters as measured by imaging modalities

Promotor(s): prof.dr. M. Oudkerk

Faculteit: Medische Wetenschappen

 

Juiste vorm belangrijk bij beeldvormende technieken

In de moderne geneeskunde is het gebruik van beeldvormende technieken niet meer weg te denken. Promovendus Jaap Groen deed onderzoek naar de kwaliteit van beeldvormende technieken die bij verschillende ziektebeelden gebruikt worden. Hij ging na welke factoren er toe bijdragen dat de gewenste informatie daadwerkelijk wordt gevonden. Zijn onderzoek onderstreept het belang van het juiste gebruik van de juiste beeldvormende modaliteit.

Jaap Groen (Bergen, 1980) studeerde technische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de afdeling Radiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij werkt op dit moment als klinisch fysicus in opleiding bij de afdeling Radiologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.