Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Voorlichtingsdag voor aankomende studenten

29 oktober 2008

Alle bacheloropleidingen van de universiteit presenteren zich op vrijdag 31 oktober 2008 aan aankomende studenten, in een doorlopend programma van 9.30-17.00 uur. Uiteraard zijn ook de 14 bacheloropleidingen van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de partij met een informatiemarkt, individuele voorlichting (Harmoniecomplex) en meerdere presentaties per opleiding (in het Academiegebouw en Pathé).

Programma voorlichtingsdag

De bezoekers kunnen informatie verzamelen over alle opleidingen die hen interesseren, door het volgen van presentaties van een half uur die elke opleiding ca. drie keer aanbiedt. Daarin komen vragen aan bod als: wat zijn de profieleisen? hoe is de studie opgebouwd? welke masters kun je volgen na het afronden van deze bachelor? en wat zijn de beroepsperspectieven? Ook is het gedurende de hele dag mogelijk om uitgebreid te spreken  met studenten, docenten en studieadviseurs bij de individuele voorlichting.

Naast de presentaties zijn er ook lezingen over thema’s die met studeren en student-zijn te maken hebben zoals wonen in Groningen, tijdens je studie naar het buitenland en het studentenleven. Verder staat er een informatiemarkt met o.a. de IB-Groep, IN Studentenhuisvesting, studentenorganisaties zoals de ACLO, de USVA en de KEI, en een groot aantal studentenverenigingen.

Nieuw dit jaar is het inloopspreekuur van de studentendecanen, waar scholieren en/of hun ouders die even rustig willen praten over bijvoorbeeld studiekeuze, geldzaken of studeren met een functiebeperking de hele dag terecht kunnen.

Bachelor- en masteropleidingen

Studenten aan Nederlandse universiteiten volgen eerst een driejarige bacheloropleiding en stromen dan door naar een (meer specialistische) masteropleiding van 1 of 2 jaar. De voorlichtingsdag van 31 oktober a.s. is in principe een bachelorvoorlichtingsdag, bedoeld voor vwo-bovenbouwleerlingen.

University of Groningen Honours College

Volgend studiejaar start de RUG met het University of Groningen Honours College, een verzwaard programma met verdiepende en verbredende trajecten voor de ambitieuze student die meer wil en kan (45 studiepunten extra in de bachelorfase). Dit traject start in het 2e semester van de propedeuse en loopt door tot en met het derde jaar. De bedoeling is, dat 5 tot 10 procent van de studenten instroomt in zo’n verzwaard honourstraject. Tijdens de voorlichtingsdag zal hier in de lezing “Onderwijskwaliteit en niveaudifferentiatie” aandacht aan worden besteed.

Duitse aankomende studenten

Ook Duitse aankomende studenten kunnen alles te weten komen over hun mogelijkheden om een studie in Groningen te volgen. Voor een groeiend aantal Duitse aankomende studenten is Groningen namelijk een aantrekkelijke studiestad. Speciaal voor hen staat er een Duitstalige lezing op het programma en op de informatiemarkt staat ons D-team voor hen klaar: Duitse studenten die hier al studeren en uit eigen ervaring kunnen vertellen over studeren in Groningen.

Noot voor de pers

-  Voor meer informatie en aanmelding voor de voorlichtingsdag: www.rug.nl/studiekiezers, studiekiezers@rug.nl of 050-3639011.

Laatst gewijzigd:27 november 2015 15:46

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...