Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Functional outcome after a spinal fracture

29 oktober 2008

Promotie: R.B. Post, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Functional outcome after a spinal fracture

Promotor(s): prof.dr. H.J. ten Duis

Faculteit: Medische Wetenschappen

 

Patiënt functioneert redelijk goed na wervelfractuur

De klachten van patiënten met wervelfracturen worden vaak behandeld met een corset of met een operatieve behandeling door het plaatsen van schroeven. Promovendus Richard Post onderzocht het functioneel resultaat van deze behandelingen voor patiënten. In zijn onderzoek ging hij na in hoeverre zij pijn, stijfheid en vermoeidheid ervaren in hun dagelijks leven, en of zij kunnen terugkeren in het arbeidsproces of hun hobby’s weer kunnen beoefenen.

Uit zijn onderzoek blijkt dat patiënten doorgaans een redelijk goed functioneel resultaat bereiken na een wervelfractuur. Patiënten die een corset aangemeten kregen, blijken na tien jaar op hetzelfde niveau te blijven als vier jaar na de fractuur. Er treedt dus geen verdere verslechtering op. Post keek tevens welke behandeling het beste resultaat biedt. Uit zijn analyse is gebleken dat de operatieve behandeling hetzelfde functionele resultaat geeft als het aanbrengen van een corset.

Richard Post (Elp, 1977) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed zijn promotieonderzoek bij de afdelingen Traumatologie en Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij werkt op dit moment in het Scheper Ziekenhuis in Emmen als chirurg in opleiding.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printView this page in: English

Meer nieuws