Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Arno van der Vlist hoogleraar Vastgoedontwikkeling

10 oktober 2008

Arno van der Vlist is per 16 september 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Hij bekleedt de leerstoel Vastgoedontwikkeling, een vakgebied dat een steeds prominenter rol krijgt binnen de faculteit. Vastgoedkunde binnen de basiseenheid Economische Geografie richt zich op vastgoedontwikkeling vanuit ruimtelijk perspectief. De RUG heeft hiermee een unieke positie binnen onderwijsen onderzoek naar vastgoed in Nederland. Van der Vlist wordt onder meer betrokken bij de relatief jonge, maar inmiddels populaire masteropleiding Vastgoedontwikkeling. Arno van der Vlist volgt prof.dr. Ed Nozeman op, die in februari 2008 met emeritaat ging.

De huidige praktijk van vastgoedontwikkeling is veelal gericht op het ontwikkelen van concepten en het optimaliseren van het ontwikkelproces. Vanuit economisch gedachtegoed is vastgoedontwikkeling nog veel aanbodgestuurd. Van der Vlist, gespecialiseerd in ruimtelijk economisch onderzoek, wil een bijdrage aan het werkveld leveren in zowel onderwijs als onderzoek aan meer vraaggestuurde ontwikkeling.

Dr. Arno J. van der Vlist (Hardinxveld, 1971) studeerde agrarische economie in Wageningen. Hij promoveerde in 2001 in de economische wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van der Vlist werkte daarna in de vastgoedwereld bij Kristal Projectontwikkeling NV. Daarnaast heeft hij als universitair docent aan Wageningen Universiteit en LEI gewerkt. Tot voor kort was hij als programmaleider en MT-lid fulltime verbonden aan het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB), waar hij onderzoek doet naar productiviteit, competitie, en selectie en gunning in aanbesteding op Bouw en Vastgoed. Ook na zijn aanstelling aan de RUG blijft hij parttime verbonden aan het EIB.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...