Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toos Daemen hoogleraar Medische Microbiologie

07 oktober 2008

Toos Daemen is benoemd tot hoogleraar Medische Microbiologie, in het bijzonder de Tumorvirologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt thans bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Dr. C.A.H.H. Daemen (Brunssum, 1957) studeerde Medische Biologie in Utrecht. Zij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude tot doctor in de Wiskunde en Natuurwetenschappen op een onderzoek uitgevoerd bij de vakgroep Fysiologische Chemie. De titel van haar proefschrift: ‘Activation of liver macrophages to tumorcytotoxicity with liposome-encapsulated muramyl dipeptide’. Daarna werkte ze als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Fysiologische Chemie van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1999 werkt zij bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....