Toos Daemen hoogleraar Medische Microbiologie

07 oktober 2008

Toos Daemen is benoemd tot hoogleraar Medische Microbiologie, in het bijzonder de Tumorvirologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt thans bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Dr. C.A.H.H. Daemen (Brunssum, 1957) studeerde Medische Biologie in Utrecht. Zij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude tot doctor in de Wiskunde en Natuurwetenschappen op een onderzoek uitgevoerd bij de vakgroep Fysiologische Chemie. De titel van haar proefschrift: ‘Activation of liver macrophages to tumorcytotoxicity with liposome-encapsulated muramyl dipeptide’. Daarna werkte ze als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Fysiologische Chemie van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1999 werkt zij bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12