Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toos Daemen hoogleraar Medische Microbiologie

07 oktober 2008

Toos Daemen is benoemd tot hoogleraar Medische Microbiologie, in het bijzonder de Tumorvirologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt thans bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Dr. C.A.H.H. Daemen (Brunssum, 1957) studeerde Medische Biologie in Utrecht. Zij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude tot doctor in de Wiskunde en Natuurwetenschappen op een onderzoek uitgevoerd bij de vakgroep Fysiologische Chemie. De titel van haar proefschrift: ‘Activation of liver macrophages to tumorcytotoxicity with liposome-encapsulated muramyl dipeptide’. Daarna werkte ze als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Fysiologische Chemie van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1999 werkt zij bij de disciplinegroep Medische Microbiologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...