13 oktober 2008

Promotie: M. Sohani, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Setup for precise measurements of beta-decay in optically trapped radioactive Na

Promotor(s): prof.dr. K. Jungmann, prof.dr. H.W.E.M. Wilschut

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

TRImP faciliteit gereed voor experimenten

Het onderzoek van Moslem Sohani past in het kader van het TRImP (Trapped Radioactive Isotopes: microlaboratories for fundamental Physics) project. Hiervoor wordt een nieuwe faciliteit geconstrueerd op het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) in Groningen.

De bouw van TRImP-faciliteit heeft nu het stadium bereikt dat hij kan worden gebruikt voor precisie bèta-verval experimenten. TRImP beschikt over operationele apparaten om radioactieve ionenbundels af te remmen en te koelen. Ook gereed zijn een atoomval opstelling (MOT), die in het bijzonder geschikt is voor Na isotopen, en een bèta-verval reactiemicroscoop voor precisiemetingen van de volledige kinematiek in nucleaire bèta-vervallen.

Moslem Sohani (Iran, 1975) studeerde kernfysica aan de technische universiteit van Isfahan. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Kernfysisch Versneller Instituut in Groningen en werd gefinancierd door FOM.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printOok beschikbaar in het: English