Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Setup for precise measurements of beta-decay in optically trapped radioactive Na

13 oktober 2008

Promotie: M. Sohani, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Setup for precise measurements of beta-decay in optically trapped radioactive Na

Promotor(s): prof.dr. K. Jungmann, prof.dr. H.W.E.M. Wilschut

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

TRImP faciliteit gereed voor experimenten

Het onderzoek van Moslem Sohani past in het kader van het TRImP (Trapped Radioactive Isotopes: microlaboratories for fundamental Physics) project. Hiervoor wordt een nieuwe faciliteit geconstrueerd op het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) in Groningen.

De bouw van TRImP-faciliteit heeft nu het stadium bereikt dat hij kan worden gebruikt voor precisie bèta-verval experimenten. TRImP beschikt over operationele apparaten om radioactieve ionenbundels af te remmen en te koelen. Ook gereed zijn een atoomval opstelling (MOT), die in het bijzonder geschikt is voor Na isotopen, en een bèta-verval reactiemicroscoop voor precisiemetingen van de volledige kinematiek in nucleaire bèta-vervallen.

Moslem Sohani (Iran, 1975) studeerde kernfysica aan de technische universiteit van Isfahan. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Kernfysisch Versneller Instituut in Groningen en werd gefinancierd door FOM.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...