Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Molecular genetic regulation of developmental leaf longevity

02 oktober 2008

Promotie: R. Shirzadian-Khorramabad, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Molecular genetic regulation of developmental leaf longevity

Promotor(s): prof.dr. J. Hille

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Functionele analyse van verouderingsgenen in de zandraket

Reza Shirzadian-Khorramabad identificeerde nieuwe genen met nieuwe functies die betrokken zijn bij de regulatie van bladveroudering bij de zandraket. Deze kennis zou in de toekomst wellicht gebruikt kunnen worden in de land- en tuinbouw. Bladveroudering, als een leeftijdsafhankelijk proces, vindt plaats door middel van een sterk gereguleerd mechanisme. Shirzadian-Khorramabad concentreerde zich op de isolatie en functionele analyse van genen die de bladveroudering reguleren. Experimentele condities werden bepaald om te screenen voor groen blijvende mutanten, wat resulteerde in de identificatie van 16 laat-verouderingsmutanten.

Reza Shirzadian-Khorramabad (Iran, 1967) studeerde Plant breeding aan de Teheran University in zijn geboorteland. Zijn promotieonderzoek voerde hij uit aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de vakgroepMolecular biology of plants en werd gefinancierd door het Ministerie van Wetenschap, onderzoek en technologie van de Islamitische Republiek Iran. Na zijn promotie wordt hij ‘assistant professor’ aan de Guilan University in Iran.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.