Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Benno Roozendaal hoogleraar Neurobiologie van Cognitie

16 september 2008

 

Dr. B. Roozendaal is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar Neurobiologie van Cognitie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment in het ‘Center for the Neurobiology of Learning and Memory’ aan de University of California, Irvine, Verenigde Staten. Hij verricht onderzoek naar de hersenen en de effecten van stress en emotie op leren- en geheugenfuncties en de invloed hiervan op post-traumatische stress verschijnselen.

 

Benno Roozendaal (1963) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1992 aan de RUG in de Wis- en Natuurwetenschappen. Na zijn promotie werkte hij als onderzoeker aan de University of California, Irvine.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...