Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Benno Roozendaal hoogleraar Neurobiologie van Cognitie

16 september 2008

 

Dr. B. Roozendaal is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar Neurobiologie van Cognitie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment in het ‘Center for the Neurobiology of Learning and Memory’ aan de University of California, Irvine, Verenigde Staten. Hij verricht onderzoek naar de hersenen en de effecten van stress en emotie op leren- en geheugenfuncties en de invloed hiervan op post-traumatische stress verschijnselen.

 

Benno Roozendaal (1963) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1992 aan de RUG in de Wis- en Natuurwetenschappen. Na zijn promotie werkte hij als onderzoeker aan de University of California, Irvine.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 23 april 2019

  Van paperclip tot patent

  Hoe kan het dat een albatros niet te pletter slaat als hij landt? Of dat zijn grote vleugels niet breken als gevolg van de luchtweerstand? Volgens de wetten van de aerodynamica zou je dat verwachten. Professor Eize Stamhuis heeft echter ontdekt dat...

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...