Benno Roozendaal hoogleraar Neurobiologie van Cognitie

16 september 2008

Dr. B. Roozendaal is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar Neurobiologie van Cognitie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt op dit moment in het ‘Center for the Neurobiology of Learning and Memory’ aan de University of California, Irvine, Verenigde Staten. Hij verricht onderzoek naar de hersenen en de effecten van stress en emotie op leren- en geheugenfuncties en de invloed hiervan op post-traumatische stress verschijnselen.

Benno Roozendaal (1963) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1992 aan de RUG in de Wis- en Natuurwetenschappen. Na zijn promotie werkte hij als onderzoeker aan de University of California, Irvine.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12