Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

On the weight adjacency matrix of convolutional codes

26 september 2008

Promotie: G. Schneider, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: On the weight adjacency matrix of convolutional codes

Promotor(s): prof.dr. R. Curtain

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Formulering van een MacWilliams identiteit voor convolutiecodes

 De twee belangrijkste theorema’s uit de klassieke theorie van blokcodes zijn de uitbreidingsstelling van MacWilliams en de MacWilliams identiteit. In zijn proefschrift geeft Gert Schneider een formulering en een bewijs van een MacWilliams identiteit voor convolutiecodes en een zeker ‘weight counting object’. Deze MacWilliams identiteit wordt dan gebruikt voor een kort overzicht van zelfduale convolutiecodes. Ook bespreekt hij problemen met betrekking tot een generalisatie van de MacWilliams uitbreidingsstelling. Op de vraag wanneer twee convolutiecodes equivalent zijn, geeft hij een gedeeltelijk antwoord gerelateerd aan het bovengenoemd ‘weight counting object’.

 

Gert Schneider (Duitsland, 1971) studeerde wiskunde in Oldenburg. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Systems, Control and Applied Analysis.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...