Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geometry of torus bundles in integrable Hamiltonian systems

26 september 2008

Promotie: O. Lukina, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Geometry of torus bundles in integrable hamiltonian systems

Promotor(s): prof.dr. H.W. Broer

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Olga Lukina bestudeerde de eigenschappen van Lagrangiaanse bundels, zoals die voorkomen in integreerbare Hamiltoniaanse systemen. Ze keek vooral naar obstructies tegen trivialiteit, classificatie en naar manifestaties van globale invarianten in fysische voorbeelden van klassieke en kwantumsystemen.

Olga Lukina (Rusland, 1977) studeerde toegepaste wiskunde aan de Perm State Technical University (Rusland). Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Mathematics and Computer Science van de RUG.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.