Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hélène Vletter-van Dort hoogleraar Effectenrecht

01 september 2008

De Stichting Effectenrecht Groningen benoemde per 1 september 2008 mr.dr. H.M. Vletter-van Dort tot bijzonder hoogleraar Effectenrecht bij de sectie Handelsrecht en Arbeidsrecht.

Mevrouw Vletter-van Dort is sinds 1991 werkzaam in het academisch onderwijs en heeft veel onderzoek verricht op het gebied van het ondernemingsrecht in ruime zin en het effectenrecht in het bijzonder. Zij is in 2001 gepromoveerd op een effectenrechtelijk onderwerp: gelijke behandeling van aandeelhouders bij informatieverstrekking (promotor: P. van Schilfgaarde, emeritus hoogleraar RUG). Ze maakt deel uit van verschillende redacties en besturen, is veel gevraagd als spreker op congressen en kent, nationaal en internationaal, veel vakgenoten.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....