Gustaaf Biezeveld bijzonder hoogleraar Milieurecht

01 september 2008

Het Groninger Universiteitsfonds heeft mr. G.A. Biezeveld benoemd tot bijzonder hoogleraar Milieurecht bij de vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde. Biezeveld is coördinerend milieu-officier van justitie op het Functioneel Parket te Den Haag.

Voor zijn overgang naar het Openbaar Ministerie in 1990 is hij werkzaam geweest bij de gemeenten Muntendam en Appingedam en het ministerie van VROM. Bij VROM was hij o.a. betrokken bij de totstandkoming van de Wet milieubeheer. Als milieu-officier van justitie heeft hij ruime ervaring opgedaan met de handhaving van de milieuwetgeving.

Met zijn aanstelling aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt beoogd de afstand tussen het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en de praktijk op het terrein van het milieurecht te verkleinen.
De heer Biezeveld is in november 2002 gepromoveerd bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg op het proefschrift ‘Duurzame milieuwetgeving. Over wetgeving en bestuurlijke organisatie als instrument voor behoud en verandering’ (promotores: prof. mr. P.C. Gilhuis en prof. mr. C. Lambers).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12