Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gustaaf Biezeveld bijzonder hoogleraar Milieurecht

01 september 2008

Het Groninger Universiteitsfonds heeft mr. G.A. Biezeveld benoemd tot bijzonder hoogleraar Milieurecht bij de vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde. Biezeveld is coördinerend milieu-officier van justitie op het Functioneel Parket te Den Haag.

Voor zijn overgang naar het Openbaar Ministerie in 1990 is hij werkzaam geweest bij de gemeenten Muntendam en Appingedam en het ministerie van VROM. Bij VROM was hij o.a. betrokken bij de totstandkoming van de Wet milieubeheer. Als milieu-officier van justitie heeft hij ruime ervaring opgedaan met de handhaving van de milieuwetgeving.

Met zijn aanstelling aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt beoogd de afstand tussen het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en de praktijk op het terrein van het milieurecht te verkleinen.
De heer Biezeveld is in november 2002 gepromoveerd bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg op het proefschrift ‘Duurzame milieuwetgeving. Over wetgeving en bestuurlijke organisatie als instrument voor behoud en verandering’ (promotores: prof. mr. P.C. Gilhuis en prof. mr. C. Lambers). 
 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....