Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gustaaf Biezeveld bijzonder hoogleraar Milieurecht

01 september 2008

Het Groninger Universiteitsfonds heeft mr. G.A. Biezeveld benoemd tot bijzonder hoogleraar Milieurecht bij de vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde. Biezeveld is coördinerend milieu-officier van justitie op het Functioneel Parket te Den Haag.

Voor zijn overgang naar het Openbaar Ministerie in 1990 is hij werkzaam geweest bij de gemeenten Muntendam en Appingedam en het ministerie van VROM. Bij VROM was hij o.a. betrokken bij de totstandkoming van de Wet milieubeheer. Als milieu-officier van justitie heeft hij ruime ervaring opgedaan met de handhaving van de milieuwetgeving.

Met zijn aanstelling aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt beoogd de afstand tussen het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en de praktijk op het terrein van het milieurecht te verkleinen.
De heer Biezeveld is in november 2002 gepromoveerd bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg op het proefschrift ‘Duurzame milieuwetgeving. Over wetgeving en bestuurlijke organisatie als instrument voor behoud en verandering’ (promotores: prof. mr. P.C. Gilhuis en prof. mr. C. Lambers). 
 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...