Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderuniversiteit: extra college

18 augustus 2008

Bij binnenkomst van het academiegebouw kregen jeugdige bezoekers op maandag 18 augustus 2008 een Mars of Milky Way, bij vertrek een raketijsje.

De reden was een extra Kinderuniversiteit, waarbij professor Peter Barthel een college gaf over 'Een reis door het Heelal'. Niet alleen 200 basisscholieren waren hiervoor uitgenodigd, ook staatssecretaris Sharon Dijksma was van de partij. Zij ontwikkelt een beleidsplan voor excellentie en basisscholen, en vond Groningen een mooi startpunt.

Het volgende college van de Kinderuniversiteit zal in juni 2009 plaatsvinden.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:57

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...