Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderuniversiteit: extra college

18 augustus 2008

Bij binnenkomst van het academiegebouw kregen jeugdige bezoekers op maandag 18 augustus 2008 een Mars of Milky Way, bij vertrek een raketijsje.

De reden was een extra Kinderuniversiteit, waarbij professor Peter Barthel een college gaf over 'Een reis door het Heelal'. Niet alleen 200 basisscholieren waren hiervoor uitgenodigd, ook staatssecretaris Sharon Dijksma was van de partij. Zij ontwikkelt een beleidsplan voor excellentie en basisscholen, en vond Groningen een mooi startpunt.

Het volgende college van de Kinderuniversiteit zal in juni 2009 plaatsvinden.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:57

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...