Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Organisatie blikt tevreden terug op grootste introductieweek van Nederland

19 augustus 2008

De KEI-week, de algemene introductieweek voor studenten in Groningen, heeft dit jaar ruim 3900 deelnemers getrokken, een nieuw record. De KEI-week is daarmee niet alleen de oudste, maar veruit ook de grootste introductie van Nederland. Dit jaar deden er ook opvallend veel internationale studenten mee aan de KEI-week.

Zingen, koken, flirten

De KEI-week trok dit jaar 3931 deelnemers, die zich vijf dagen lang lieten verrassen door alles wat Groningen en het Groninger studentenleven te bieden hebben. Hoogtepunten waren dit jaar The Night of the Songs, waarbij zo’n 5.000 studenten en ‘stadjers’ op de Grote Markt Nederlandstalige en Engelstalig meezingers zongen, en KEI in de Keuken, een grote ‘openluchtkookles’, waar tv-kok Caspar Burgi de eerstejaars een gezonde maaltijd leerde klaarmaken met regionale biologische groenten. Ook Project LOVE! was een daverend succes; bioscoop Pathé puilde uit met eerstejaars die wilden leren flirten, versieren en meer.

Veel internationale studenten

Opvallend is dat dit jaar het aantal deelnemende internationale studenten is verdriedubbeld. Zo’n 170 studenten van buitenlandse afkomst deden mee - een behoorlijk hoog aantal gezien het feit dat veel buitenlandse studenten pas over een week in Groningen arriveren. Ook de inspanningen van de organisatie om meer hbo-eerstejaars te interesseren voor de KEI zijn geslaagd. Het aantal eerstejaars van het hoger beroepsonderwijs dat meedeed aan de introductieweek steeg met 24%.

Meer weten?

- Stichting KEI, 050 - 363 80 90, info@keiweek.nl-

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....