Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraarbenoemingen UMCG/Medische Wetenschappen

29 augustus 2008

Dr. H.M. Boezen is benoemd tot hoogleraar genetische Epidemiologie van Chronische Luchtwegaandoeningen in het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt thans bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG.

Marike Boezen (1966) studeerde bewegingswetenschappen in Groningen en epidemiologie in Amsterdam. Zij promoveerde in 1998 tot doctor in de Medische Wetenschappen met onderzoek naar chronische ziekten aan de luchtwegen. De titel van haar proefschrift is: ‘Variation in airway obstruction in the general population’.

 

Dr. O.C.M. Sibon is benoemd tot hoogleraar Celbiologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt op dit moment als universitair hoofddocent in het UMCG binnen de disciplinegroep Celbiologie bij de sectie Straling en Stress Celbiologie.

Ody Sibon (1964) studeerde medische biologie aan de Universiteit van Utrecht. Zij promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen met een onderzoek naar visualisatie van RNA processing op ultrastructureel niveau. De titel van haar proefschrift is: ‘In situ hybridisation: an electron microscopic study’. Zij werkte van 1995 tot 1998 als postdoctoral fellow aan de State University Stony Brook in New York, waar zij onderzoek deed naar stressresponsen in Drosophila melanogaster (fruitvlieg). Deze onderzoekslijn heeft zij voortgezet binnen de disciplinegroep Celbiologie van het UMCG.

 

Dr. M.M.R.F. Struys is benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt thans als afdelingshoofd bij het Universitair Ziekenhuis Gent en als hoogleraar bij de Universiteit Gent.

Michel Struys (1966) studeerde Genees- Heel- en verloskunde aan de Universiteit van Gent. Hij promoveerde in 1998 tot doctor in de Medische Wetenschappen. De titel van zijn proefschrift is: ‘Het optimaliseren van de toediening van anesthetica-hypnotica tijdens anesthesie en sedatie’. Zijn wetenschappelijk expertise bevindt zich in de farmacologie, populatie farmacometrica, automatisatie processen tijdens de peri-operatieve periode en monitoringstechnieken tijdens anesthesie. Prof. Struys is momenteel editor van de British Journal of Anaesthesia, associated editor van Anesthesiology en Guest editor van Anesthesia&Analgesia. Sinds een vijftal jaar is hij ook gecertifieerd als klinisch farmacoloog door de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...