Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraarbenoemingen UMCG/Medische Wetenschappen

29 augustus 2008

Dr. H.M. Boezen is benoemd tot hoogleraar genetische Epidemiologie van Chronische Luchtwegaandoeningen in het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt thans bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG.

Marike Boezen (1966) studeerde bewegingswetenschappen in Groningen en epidemiologie in Amsterdam. Zij promoveerde in 1998 tot doctor in de Medische Wetenschappen met onderzoek naar chronische ziekten aan de luchtwegen. De titel van haar proefschrift is: ‘Variation in airway obstruction in the general population’.

 

Dr. O.C.M. Sibon is benoemd tot hoogleraar Celbiologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt op dit moment als universitair hoofddocent in het UMCG binnen de disciplinegroep Celbiologie bij de sectie Straling en Stress Celbiologie.

Ody Sibon (1964) studeerde medische biologie aan de Universiteit van Utrecht. Zij promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen met een onderzoek naar visualisatie van RNA processing op ultrastructureel niveau. De titel van haar proefschrift is: ‘In situ hybridisation: an electron microscopic study’. Zij werkte van 1995 tot 1998 als postdoctoral fellow aan de State University Stony Brook in New York, waar zij onderzoek deed naar stressresponsen in Drosophila melanogaster (fruitvlieg). Deze onderzoekslijn heeft zij voortgezet binnen de disciplinegroep Celbiologie van het UMCG.

 

Dr. M.M.R.F. Struys is benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt thans als afdelingshoofd bij het Universitair Ziekenhuis Gent en als hoogleraar bij de Universiteit Gent.

Michel Struys (1966) studeerde Genees- Heel- en verloskunde aan de Universiteit van Gent. Hij promoveerde in 1998 tot doctor in de Medische Wetenschappen. De titel van zijn proefschrift is: ‘Het optimaliseren van de toediening van anesthetica-hypnotica tijdens anesthesie en sedatie’. Zijn wetenschappelijk expertise bevindt zich in de farmacologie, populatie farmacometrica, automatisatie processen tijdens de peri-operatieve periode en monitoringstechnieken tijdens anesthesie. Prof. Struys is momenteel editor van de British Journal of Anaesthesia, associated editor van Anesthesiology en Guest editor van Anesthesia&Analgesia. Sinds een vijftal jaar is hij ook gecertifieerd als klinisch farmacoloog door de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

  Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan...

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...