Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraarbenoemingen Wiskunde en Natuurwetenschappen

22 augustus 2008

Dr. J.P. Kamerling is benoemd tot honorair hoogleraar in de Chemical glycobiology bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel is geplaatst bij het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Kamerling richt zich op koolhydraatstructuuronderzoek.

Dr.ir. G.F. Versteeg is bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen benoemd op de leerstoel Product focussed process design. Versteeg studeerde en promoveerde aan de Universiteit Twente, waar hij eerder hoogleraar Process development and design was.

Dr. E. Wit is bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen benoemd op de leerstoel Kansrekening en statistiek. Wit studeerde wiskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde tweemaal: een keer in de filosofie aan de Pennsylvania State University, de tweede keer in de statistiek aan de University of Chicago. Wit was eerder hoogleraar Biometrics aan de Lancaster University.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...