Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraarbenoemingen Wiskunde en Natuurwetenschappen

22 augustus 2008

Dr. J.P. Kamerling is benoemd tot honorair hoogleraar in de Chemical glycobiology bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel is geplaatst bij het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Kamerling richt zich op koolhydraatstructuuronderzoek.

Dr.ir. G.F. Versteeg is bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen benoemd op de leerstoel Product focussed process design. Versteeg studeerde en promoveerde aan de Universiteit Twente, waar hij eerder hoogleraar Process development and design was.

Dr. E. Wit is bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen benoemd op de leerstoel Kansrekening en statistiek. Wit studeerde wiskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde tweemaal: een keer in de filosofie aan de Pennsylvania State University, de tweede keer in de statistiek aan de University of Chicago. Wit was eerder hoogleraar Biometrics aan de Lancaster University.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...