Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraren geven college op Noorderzon festival

Ondersteund door multidisciplinaire kunstenaars
21 augustus 2008

Twee hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen, Bert Otten (neuromechanica) en Kees Hummelen (organische chemie), verzorgen op het Noorderzon festival ieder een openbaar college. Ze worden daarbij ondersteund door twee multidisciplinaire kunstenaars.

Noorderzon is een groot gerenommeerd festival voor ‘performing arts’dat van 21-31 augustus plaatsvindt in het Noorderplantsoen in Groningen. Het is de eerste keer dat er ‘hoorcolleges’ zijn op het festival.

Avontuurlijk samenkomen van kunst en wetenschap

Onder de titel 'Open Mind' presenteren Pavlov Medialab en Noorderzon de twee openbare colleges, waarbij kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen. Bert Otten, hoogleraar neuromechanica, en Kees Hummelen, hoogleraar organische chemie, zijn gekoppeld aan twee multidisciplinaire kunstenaars: Maarten Kastelijns en Jan Klug.

Kees Hummelen geeft een inleiding in de zich stormachtig ontwikkelende technologie van de zonne-energie en gaat daarbij in op de werking van plastic zonnecellen. Bert Otten geeft een college waarin beweging en haar vele toepassingen centraal staan (o.a. speedskating en de controle op de werking van beenprotheses).
Jan Klug is muzikant en interdisciplinair kunstenaar. Zijn werkterrein bestrijkt interactieve mixed-media animaties, voorstellingen en concerten. Maarten Kastelijns is kunstenaar, theatervormgever en docent Vormgeving op de Theaterschool Amsterdam.

Programma

Maandag 25 aug, 19.45 uur (Bert Otten) en 21.30 uur (Kees Hummelen) in tent ‘De Beurs’ op Noorderzon. Tickets (gratis) af te halen bij Noorderzonkiosk
Vrijdag 29 aug, 21.30 uur (Bert Otten) op het Stadsbalkon, het nieuwe plein voor Groningen CS. Geen tickets nodig.

Meer informatie

zie ook: home page Bert Otten

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de...

 • 07 december 2018

  UMCG-studie naar de zorg rond handprothesen krijgt ZonMW-subsidie

  De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG heeft van ZonMW een subsidie van €400.000,- gekregen. Hiermee gaat het een studie doen naar de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van handprotheses. Ook de doelmatigheid van de zorg rond handprothesen...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.