Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Folkert Kuipers benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid Raad van Bestuur UMCG

06 augustus 2008
prof. dr. F. Kuipers
prof. dr. F. Kuipers

Gezamenlijk persbericht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Raad van Toezicht van het Universitair Medisch Centrum Groningen

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Raad van Toezicht van het UMCG hebben prof. dr. Folkert Kuipers per 1 september 2008 benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid van de Raad van Bestuur van het UMCG. Kuipers is sinds 2000 hoogleraar Kindergeneeskunde en hoofd Laboratorium Kindergeneeskunde in het UMCG. Hij is benoemd voor een periode van vijf jaar. Kuipers volgt prof. dr. Sibrand Poppema op, die per 1 september 2008 voorzitter wordt van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen.


Folkert Kuipers (Hoogkerk, 1957) studeerde biologie in Groningen. Hij promoveerde in 1987 op het proefschrift Enterohepatic Circulation and Cholestasis. Na 1987 startte Kuipers een loopbaan als onderzoeker bij de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG, waar hij gespecialiseerd is in de fysiologie en pathofysiologie van lever en darm bij aangeboren en verworven stofwisselingsziekten. In 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde met als leeropdracht de ontwikkeling en regulatie van de lever- en darmfunctie.


Kuipers is een internationaal vooraanstaande wetenschapper, die in zijn werk laboratorium en kliniek nauw met elkaar verbindt. De Raad van Toezicht en het College van Bestuur zijn verheugd dat een kandidaat uit eigen kring in deze voor het UMCG en voor de Rijksuniversiteit Groningen zeer belangrijke functie is benoemd.

Met de benoeming bestaat de Raad van Bestuur van het UMCG per 1 september 2008 uit: drs. L.C. Bruggeman (voorzitter), prof. dr. F. Kuipers (decaan), drs. F.C.A. Jaspers, mr. J.F.M. Aartsen.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:41

Meer nieuws