Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Team uit Groningen wint Web Service Challenge 2008

01 augustus 2008

Een team uit Groningen is bij de Web Service Challenge, gehouden op 23 juli 2008 in Washington DC, geëindigd op de eerste plaats bij de verkiezing van de beste systeemarchitectuur. Het team van Rijksuniversiteit Groningen eindigde bovendien bij de beoordeling op de prestatie van het systeem als tweede.


Het informatica team, bestaande uit master-student Nico van Benthem, bachelor-student Jaap Bresser, promotie-student Elie el Khoury, onder leiding van professor Marco Aielo, deed voor de eerste keer mee aan de wedstijd. Zowel het ontwerp als de capaciteit van hun systeem werd positief beoordeeld. Het team won dan ook als enige prijzen in beide categorien.

Web Services zijn applicaties die de diensten van een bedrijf via het Internet toegankelijk maken. Een voorbeeld is het boeken van een kamer in een hotel. Omdat er gebruikt wordt gemaakt van gestandaardiseerde protocollen kan de Web Service gemakkelijk geintegreerd worden in bijvoorbeeld een applicatie van een touroperator. De klant kan zo online zijn hele vakantie boeken inclusief vlucht, hotelkamer en eventuele excursies.

De Web Service Challenge beoordeelt systemen die automatisch bestaande Web Services integreren om zo gewenste nieuwe functionaliteit te creëren. Een dergelijk systeem kan de ontwikkeling van nieuwe applicaties in de toekomst een sneller en goedkoper maken.

Meer informatie:
Prof. dr. Marco Aiello, tel.: 050-363 3948, e-mail: m.aiello@rug.nl
Nico van Benthem, tel.: 06 472 30 571, e-mail: n.van.benthem@student.rug.nl


The group and head of the Groningen team:
http://www.cs.rug.nl/~aiellom/SOS/
http://www.cs.rug.nl/~aiellom/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printView this page in: English

Meer nieuws