Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Team uit Groningen wint Web Service Challenge 2008

01 augustus 2008

Een team uit Groningen is bij de Web Service Challenge, gehouden op 23 juli 2008 in Washington DC, geëindigd op de eerste plaats bij de verkiezing van de beste systeemarchitectuur. Het team van Rijksuniversiteit Groningen eindigde bovendien bij de beoordeling op de prestatie van het systeem als tweede.


Het informatica team, bestaande uit master-student Nico van Benthem, bachelor-student Jaap Bresser, promotie-student Elie el Khoury, onder leiding van professor Marco Aielo, deed voor de eerste keer mee aan de wedstijd. Zowel het ontwerp als de capaciteit van hun systeem werd positief beoordeeld. Het team won dan ook als enige prijzen in beide categorien.

Web Services zijn applicaties die de diensten van een bedrijf via het Internet toegankelijk maken. Een voorbeeld is het boeken van een kamer in een hotel. Omdat er gebruikt wordt gemaakt van gestandaardiseerde protocollen kan de Web Service gemakkelijk geintegreerd worden in bijvoorbeeld een applicatie van een touroperator. De klant kan zo online zijn hele vakantie boeken inclusief vlucht, hotelkamer en eventuele excursies.

De Web Service Challenge beoordeelt systemen die automatisch bestaande Web Services integreren om zo gewenste nieuwe functionaliteit te creëren. Een dergelijk systeem kan de ontwikkeling van nieuwe applicaties in de toekomst een sneller en goedkoper maken.

Meer informatie:
Prof. dr. Marco Aiello, tel.: 050-363 3948, e-mail: m.aiello@rug.nl
Nico van Benthem, tel.: 06 472 30 571, e-mail: n.van.benthem@student.rug.nl


The group and head of the Groningen team:
http://www.cs.rug.nl/~aiellom/SOS/
http://www.cs.rug.nl/~aiellom/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...