Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The International Conference on the Ancient novel (ICAN 2008)

21 juli 2008

Lange tijd waren antieke fictionele proza-teksten, ook wel antieke romans genoemd, een onderbelicht onderwerp in de wetenschappelijke bestudering van de antieke literatuur. De laatste decennia is daar een behoorlijke verandering in gekomen, mede door een drietal International Conferences on the Ancient Novel, waarvan de laatste hier in Groningen plaatsvond (ICAN 2000). Hierdoor heeft het onderzoek naar Apuleius' Metamorfosen, Petronius' Satyrica en diverse Griekse romans nieuwe impulsen gekregen, en bloeit het als nooit tevoren. Hier in Groningen ontstond het idee voor het electronische tijdschrift Ancient Narrative ( www.ancientnarrative.com) , dat inmiddels een internationaal begrip is. Ook ICAN 2000 krijgt een vervolg: in Lissabon vindt in 2008 ICAN IV plaats, waarin de meest recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten in antieke verhalende teksten centraal zullen staan.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:53

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...