Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The International Conference on the Ancient novel (ICAN 2008)

21 juli 2008

Lange tijd waren antieke fictionele proza-teksten, ook wel antieke romans genoemd, een onderbelicht onderwerp in de wetenschappelijke bestudering van de antieke literatuur. De laatste decennia is daar een behoorlijke verandering in gekomen, mede door een drietal International Conferences on the Ancient Novel, waarvan de laatste hier in Groningen plaatsvond (ICAN 2000). Hierdoor heeft het onderzoek naar Apuleius' Metamorfosen, Petronius' Satyrica en diverse Griekse romans nieuwe impulsen gekregen, en bloeit het als nooit tevoren. Hier in Groningen ontstond het idee voor het electronische tijdschrift Ancient Narrative ( www.ancientnarrative.com) , dat inmiddels een internationaal begrip is. Ook ICAN 2000 krijgt een vervolg: in Lissabon vindt in 2008 ICAN IV plaats, waarin de meest recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten in antieke verhalende teksten centraal zullen staan.

 

Kijk voor meer informatie over de conferentie op: 

http://www.ican2008.ul.pt/ICAN2008_en/

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws