Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The International Conference on the Ancient novel (ICAN 2008)

21 juli 2008

Lange tijd waren antieke fictionele proza-teksten, ook wel antieke romans genoemd, een onderbelicht onderwerp in de wetenschappelijke bestudering van de antieke literatuur. De laatste decennia is daar een behoorlijke verandering in gekomen, mede door een drietal International Conferences on the Ancient Novel, waarvan de laatste hier in Groningen plaatsvond (ICAN 2000). Hierdoor heeft het onderzoek naar Apuleius' Metamorfosen, Petronius' Satyrica en diverse Griekse romans nieuwe impulsen gekregen, en bloeit het als nooit tevoren. Hier in Groningen ontstond het idee voor het electronische tijdschrift Ancient Narrative ( www.ancientnarrative.com) , dat inmiddels een internationaal begrip is. Ook ICAN 2000 krijgt een vervolg: in Lissabon vindt in 2008 ICAN IV plaats, waarin de meest recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten in antieke verhalende teksten centraal zullen staan.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:53

Meer nieuws

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzocht hoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...