Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The International Conference on the Ancient novel (ICAN 2008)

21 juli 2008

Lange tijd waren antieke fictionele proza-teksten, ook wel antieke romans genoemd, een onderbelicht onderwerp in de wetenschappelijke bestudering van de antieke literatuur. De laatste decennia is daar een behoorlijke verandering in gekomen, mede door een drietal International Conferences on the Ancient Novel, waarvan de laatste hier in Groningen plaatsvond (ICAN 2000). Hierdoor heeft het onderzoek naar Apuleius' Metamorfosen, Petronius' Satyrica en diverse Griekse romans nieuwe impulsen gekregen, en bloeit het als nooit tevoren. Hier in Groningen ontstond het idee voor het electronische tijdschrift Ancient Narrative ( www.ancientnarrative.com) , dat inmiddels een internationaal begrip is. Ook ICAN 2000 krijgt een vervolg: in Lissabon vindt in 2008 ICAN IV plaats, waarin de meest recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten in antieke verhalende teksten centraal zullen staan.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:53

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.