Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Serge Daan krijgt JSPS Eminent Scientist Award

17 juli 2008

De Groningse bioloog prof. dr. Serge Daan heeft de Award for Eminent Scientists van de Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) ontvangen. Prof. Daan kreeg de award vrijdag 11 juli 2008 van de JSPS-voorzitter prof. Ono. Na Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft is Daan de tweede Nederlander aan wie JSPS Eminent Scientist Award wordt toegekend.

De JPSP-award is verbonden aan een programma waarin Japanse universiteiten Nobelprijswinnaars en andere met belangrijke prijzen bekroonde wetenschappers uitnodigen voor een gasthoogleraarschap dat zich over een of meer bezoeken aan het land uitstrekt. Jaarlijks worden twee tot vier awards toegekend. Doel is om jonge Japanse onderzoekers in direct contact te brengen met gezaghebbende wetenschappers. Van de uitgenodigde geleerden wordt verwacht dat ze tijdens hun verblijf voordrachten houden en jonge Japanse onderzoekers inspireren en adviseren in hun werk.

Serge Daan werd uitgenodigd door de Hokkaido University in Sapporo. In 2006 kreeg Daan de International Prize for Biology van de JSPS voor zijn werk in de chronobiologie. Dat is de tak van de biologie die zich bezighoudt met het dag-nachtritme en de werking van de biologische klok. Tijdens zijn eerste bezoek bezocht Daan de universiteiten van Osaka, Nagoya, Hokkaido, Kumamoto en Fukuoka.

 

Noot voor de pers
Meer informatie: http://www.jsps.go.jp/english/e-awards/index.html
Prof. dr. Serge Daan, tel. 050-363 2046, e-mail s.daan@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 december 2018

  Noordzeevissers tonen voorkeur voor zeldzame habitats

  Een ruimtelijke analyse van drie visserijtypen – boomkorvisserij gericht op tong, boomkorvisserij gericht op schol en bordenvisserij gericht op Noorse kreeft en platvis - toont aan dat vissers zeer specifieke habitats bevissen in de Noordzee. Onderzoekers...

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.