Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Serge Daan krijgt JSPS Eminent Scientist Award

17 juli 2008

De Groningse bioloog prof. dr. Serge Daan heeft de Award for Eminent Scientists van de Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) ontvangen. Prof. Daan kreeg de award vrijdag 11 juli 2008 van de JSPS-voorzitter prof. Ono. Na Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft is Daan de tweede Nederlander aan wie JSPS Eminent Scientist Award wordt toegekend.

De JPSP-award is verbonden aan een programma waarin Japanse universiteiten Nobelprijswinnaars en andere met belangrijke prijzen bekroonde wetenschappers uitnodigen voor een gasthoogleraarschap dat zich over een of meer bezoeken aan het land uitstrekt. Jaarlijks worden twee tot vier awards toegekend. Doel is om jonge Japanse onderzoekers in direct contact te brengen met gezaghebbende wetenschappers. Van de uitgenodigde geleerden wordt verwacht dat ze tijdens hun verblijf voordrachten houden en jonge Japanse onderzoekers inspireren en adviseren in hun werk.

Serge Daan werd uitgenodigd door de Hokkaido University in Sapporo. In 2006 kreeg Daan de International Prize for Biology van de JSPS voor zijn werk in de chronobiologie. Dat is de tak van de biologie die zich bezighoudt met het dag-nachtritme en de werking van de biologische klok. Tijdens zijn eerste bezoek bezocht Daan de universiteiten van Osaka, Nagoya, Hokkaido, Kumamoto en Fukuoka.

 

Noot voor de pers
Meer informatie: http://www.jsps.go.jp/english/e-awards/index.html
Prof. dr. Serge Daan, tel. 050-363 2046, e-mail s.daan@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws