Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Serge Daan krijgt JSPS Eminent Scientist Award

17 juli 2008

De Groningse bioloog prof. dr. Serge Daan heeft de Award for Eminent Scientists van de Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) ontvangen. Prof. Daan kreeg de award vrijdag 11 juli 2008 van de JSPS-voorzitter prof. Ono. Na Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft is Daan de tweede Nederlander aan wie JSPS Eminent Scientist Award wordt toegekend.

De JPSP-award is verbonden aan een programma waarin Japanse universiteiten Nobelprijswinnaars en andere met belangrijke prijzen bekroonde wetenschappers uitnodigen voor een gasthoogleraarschap dat zich over een of meer bezoeken aan het land uitstrekt. Jaarlijks worden twee tot vier awards toegekend. Doel is om jonge Japanse onderzoekers in direct contact te brengen met gezaghebbende wetenschappers. Van de uitgenodigde geleerden wordt verwacht dat ze tijdens hun verblijf voordrachten houden en jonge Japanse onderzoekers inspireren en adviseren in hun werk.

Serge Daan werd uitgenodigd door de Hokkaido University in Sapporo. In 2006 kreeg Daan de International Prize for Biology van de JSPS voor zijn werk in de chronobiologie. Dat is de tak van de biologie die zich bezighoudt met het dag-nachtritme en de werking van de biologische klok. Tijdens zijn eerste bezoek bezocht Daan de universiteiten van Osaka, Nagoya, Hokkaido, Kumamoto en Fukuoka.

 

Noot voor de pers
Meer informatie: http://www.jsps.go.jp/english/e-awards/index.html
Prof. dr. Serge Daan, tel. 050-363 2046, e-mail s.daan@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.