Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Symposium 100 jaar Mansholt

01 juli 2008

Op 13 september 2008 organiseert de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen een symposium over Sicco Mansholt. Het is dan 100 jaar geleden dat de bekende landbouwer, minister en euro-commissaris geboren werd. Om dat te gedenken zijn er die dag verschillende festiviteiten, gecoördineerd door de Stichting 100 jaar Sicco Mansholt.

Het symposium vindt vanaf 14.00 uur plaats in cultuurcentrum Van Beresteijn in Veendam en wordt geleid door Dirk Strijker, hoogleraar Plattelandsontwikkeling op de Mansholtleerstoel van de RUG.

Betekenis voor de Europese landbouw

Op het symposium, dat geopend wordt door minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zal onder meer de biograaf van Mansholt, Johan van Merriënboer van de Radboud Universiteit, een inleiding houden. Daarnaast wordt met inleidingen aandacht besteed aan de betekenis van Mansholt voor de (Europese) landbouw en de toekomst van landbouw en platteland. De inleidingen worden afgewisseld met filmbeelden.

Beeld en expositie

Naast het symposium wordt ook met andere activiteiten aandacht besteed aan Mansholts geboortejaar. Zo maakt kunstenaar Marten Grupstra een beeld van Mansholt, dat een plaats krijgt in de Blauwe Stad en ook op 13 september onthuld zal worden door minister Verburg. Tevens loopt er momenteel een expositie over Mansholt in het Veenkoloniaal Museum in Veendam.

Opgave

Het symposium staat open voor iedere belangstellende. Opgave is nog mogelijk. Kosten: 10 euro, inclusief toegang tot de expositie in het Veenkoloniaal Museum. Noot voor de pers

Contact: prof.dr. D. Strijker, tel. 050-363 37 26, e-mail: d.strijker@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...