Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nauwe innovatieve samenwerking Veenkoloniën

20 juni 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, samen met vier andere kennisinstellingen, de Agenda voor de Veenkoloniën en het ministerie van LNV, donderdag j.l. de intentieverklaring ‘Werkplaats Veenkoloniën’ getekend, om de komende jaren in een aantal projecten tot een nauwe innovatie samenwerking te komen. "Regionale gebiedsveranderingen, zoals in de Veenkoloniën, vragen om een goede uitwisseling van kennis en ervaringen en om het creëren van nieuwe kennis. Met deze intentieverklaring zetten we daartoe een grote stap voorwaarts, en daar ben ik trots op", aldus de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma.  

Mansholt-leerstoel RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is betrokkenheid bij de regio, en daarbinnen bij de Veenkoloniën, van groot belang. Vanuit verschillende faculteiten wordt nu reeds onderzoek uitgevoerd dat mede gericht is op versterking van de Veenkoloniën. De ‘Werkplaats’ biedt goede mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs nog meer op dat gebied te richten. De betrokkenheid van de Rijksuniversiteit Groningen zal gecoördineerd worden via de Mansholt-leerstoel voor plattelandsontwikkeling, gevestigd aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:51

Meer nieuws