Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nauwe innovatieve samenwerking Veenkoloniën

20 juni 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, samen met vier andere kennisinstellingen, de Agenda voor de Veenkoloniën en het ministerie van LNV, donderdag j.l. de intentieverklaring ‘Werkplaats Veenkoloniën’ getekend, om de komende jaren in een aantal projecten tot een nauwe innovatie samenwerking te komen. "Regionale gebiedsveranderingen, zoals in de Veenkoloniën, vragen om een goede uitwisseling van kennis en ervaringen en om het creëren van nieuwe kennis. Met deze intentieverklaring zetten we daartoe een grote stap voorwaarts, en daar ben ik trots op", aldus de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma.  

Mansholt-leerstoel RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is betrokkenheid bij de regio, en daarbinnen bij de Veenkoloniën, van groot belang. Vanuit verschillende faculteiten wordt nu reeds onderzoek uitgevoerd dat mede gericht is op versterking van de Veenkoloniën. De ‘Werkplaats’ biedt goede mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs nog meer op dat gebied te richten. De betrokkenheid van de Rijksuniversiteit Groningen zal gecoördineerd worden via de Mansholt-leerstoel voor plattelandsontwikkeling, gevestigd aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...