Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nauwe innovatieve samenwerking Veenkoloniën

20 juni 2008

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, samen met vier andere kennisinstellingen, de Agenda voor de Veenkoloniën en het ministerie van LNV, donderdag j.l. de intentieverklaring ‘Werkplaats Veenkoloniën’ getekend, om de komende jaren in een aantal projecten tot een nauwe innovatie samenwerking te komen. "Regionale gebiedsveranderingen, zoals in de Veenkoloniën, vragen om een goede uitwisseling van kennis en ervaringen en om het creëren van nieuwe kennis. Met deze intentieverklaring zetten we daartoe een grote stap voorwaarts, en daar ben ik trots op", aldus de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma.  

Mansholt-leerstoel RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is betrokkenheid bij de regio, en daarbinnen bij de Veenkoloniën, van groot belang. Vanuit verschillende faculteiten wordt nu reeds onderzoek uitgevoerd dat mede gericht is op versterking van de Veenkoloniën. De ‘Werkplaats’ biedt goede mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs nog meer op dat gebied te richten. De betrokkenheid van de Rijksuniversiteit Groningen zal gecoördineerd worden via de Mansholt-leerstoel voor plattelandsontwikkeling, gevestigd aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...