Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science Linx, het Science Center van de RUG

12 juni 2008

Een potje MindBall spelen, waarbij de meeste relaxte speler wint? Je laten wegblazen door een tornadomachine? Of de raddraaier uithangen en aminozuren maken met het Riborad? Je kunt het doen bij Science Linx, het Science Center van de RUG.

Sinds begin dit jaar is Science Linx geopend bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Science Linx laat studiekiezers met interactieve opstellingen en op het web zien dat onderzoek leuk, spannend en verrassend is. Science Linx doet dat met games, installaties, visualisaties en workshops over natuur en technologie. Met de interactieve opstellingen in de entree van het nieuwe faculteitsgebouw, de Bernoulliborg, en de uitgebreide website geeft Science Linx een beeld van lopend onderzoek en onderwijs en laat het zien wat de afgestudeerden van de faculteit nu doen. Plezier, gedrevenheid, fascinatie en samenwerking staan voorop. Bij Science Linx kom je als bezoeker in contact met èchte wetenschap(pers)!

Om de interactieve opstellingen te bekijken of te proberen kun je altijd de Bernoulliborg even inlopen. Zie voor een indruk ook de video hieronder.

Meer informatie?

www.sciencelinx.nl

mms://wmvideo.service.rug.nl/corporate/20080605_Sciencelinx.wmv

Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 15:05

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....