Science Linx, het Science Center van de RUG

12 juni 2008

Een potje MindBall spelen, waarbij de meeste relaxte speler wint? Je laten wegblazen door een tornadomachine? Of de raddraaier uithangen en aminozuren maken met het Riborad? Je kunt het doen bij Science Linx, het Science Center van de RUG.

Sinds begin dit jaar is Science Linx geopend bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Science Linx laat studiekiezers met interactieve opstellingen en op het web zien dat onderzoek leuk, spannend en verrassend is. Science Linx doet dat met games, installaties, visualisaties en workshops over natuur en technologie. Met de interactieve opstellingen in de entree van het nieuwe faculteitsgebouw, de Bernoulliborg, en de uitgebreide website geeft Science Linx een beeld van lopend onderzoek en onderwijs en laat het zien wat de afgestudeerden van de faculteit nu doen. Plezier, gedrevenheid, fascinatie en samenwerking staan voorop. Bij Science Linx kom je als bezoeker in contact met èchte wetenschap(pers)!

Om de interactieve opstellingen te bekijken of te proberen kun je altijd de Bernoulliborg even inlopen. Zie voor een indruk ook de video hieronder.

Meer informatie?

www.sciencelinx.nl