Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hangjongeren, burengerucht, geluidsoverlast, stankoverlast

18 juni 2008
Volgens hoogleraar Algemene Rechtswetenschappen Jan Brouwer zou het al een stuk beter gaan, als de verantwoordelijkheid voor de openbare orde deels zou worden overgeheveld van de burgemeester naar de buurten zelf. Dit zegt hij in een interview in het tv-programma Adams Appel, uitgezonden op TV Noord op 12 juni 2008. Tevens is dit onderwerp verkozen tot RUG-opinie van week 25.
Laatst gewijzigd:26 november 2015 12:05

Meer nieuws

 • 26 april 2018

  PleitVRij verbetert juridisch vaardighedenonderwijs via Virtual Reality

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Vrije Universiteit Amsterdam (VU) werken samen in een innovatief onderwijsproject om rechtenstudenten beter te leren pleiten. Door inzet van Virtual Reality (VR) krijgen studenten van beide instellingen de mogelijkheid...

 • 26 april 2018

  Succesvolle Cannabis Expert Meeting in Groningen

  Op dinsdag 17 april 2018 organiseerde Michelle Bruijn, promovenda aan de vakgroep Algemene Rechtswetenschap, de eerste cannabis expert meeting in Groningen. Zij bracht zowel wetenschappers als professionals uit de praktijk bij elkaar en gaf daarmee...

 • 26 april 2018

  Ko de Ridder Officier in de Orde van Oranje Nassau

  Prof.dr. Jacobus (Ko) de Ridder is op 26 april koninklijk onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Ridder (Oostvoorne, 1949) was tot zijn emeritaat in 2014 hoogleraar Bestuurskunde en is sindsdien honorair hoogleraar Comparative Public...