Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ko de Ridder benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde

17 juni 2008

 

Ko de Ridder wordt per 1 juli 2008 benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. De Ridder zal onder meer richting geven aan de integratie van de juridische en de sociaal-wetenschappelijke bestudering van het openbaar bestuur.

J. de Ridder (Oostvoorne, 1949) studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit enpromoveerde aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘Toezicht in de ruimtelijke ordening’. Vanaf 1982 is hij in uiteenlopende functies werkzaam bij de vakgroep bestuursrecht en bestuurskunde aan de faculteit, vanaf 2003 als bijzonder hoogleraar Bestuurlijk Toezicht. Daarnaast was hij recentelijk onder meer adviseur van de Raad van State en de Commissie Oosting (interbestuurlijk toezicht). /ES

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws