Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen organiseert herexamentraining VWO

12 juni 2008

Na een succesvolle examentraining waar ruim 450 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 14 en 15 juni een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2) of economie 1(2). Leerlingen die in 2007 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

Vandaag of morgen krijgen VWO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals bijvoorbeeld Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per 5 leerlingen 1 docent aanwezig.
Ook vorig jaar organiseerde de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen scoorden toen gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen € 195 en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Leerlingen kunnnen zich tot uiterlijk vrijdag 13 juni, 20:00 uur inschrijven voor de herexamentraining.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website: Examentraining.

Noot voor de pers:


Meer informatie:
- Martijn Wieling, m.b.wieling@rug.nl, 06-14108622
- Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl, 06-53838777

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....