Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen organiseert herexamentraining VWO

12 juni 2008

Na een succesvolle examentraining waar ruim 450 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 14 en 15 juni een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2) of economie 1(2). Leerlingen die in 2007 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

Vandaag of morgen krijgen VWO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals bijvoorbeeld Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per 5 leerlingen 1 docent aanwezig.
Ook vorig jaar organiseerde de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen scoorden toen gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen € 195 en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Leerlingen kunnnen zich tot uiterlijk vrijdag 13 juni, 20:00 uur inschrijven voor de herexamentraining.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website: Examentraining.

Noot voor de pers:


Meer informatie:
- Martijn Wieling, m.b.wieling@rug.nl, 06-14108622
- Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl, 06-53838777

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...