Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen organiseert herexamentraining VWO

12 juni 2008

Na een succesvolle examentraining waar ruim 450 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 14 en 15 juni een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2) of economie 1(2). Leerlingen die in 2007 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

Vandaag of morgen krijgen VWO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals bijvoorbeeld Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per 5 leerlingen 1 docent aanwezig.
Ook vorig jaar organiseerde de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen scoorden toen gemiddeld bijna 2 punten hoger op hun herexamen.

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen € 195 en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Leerlingen kunnnen zich tot uiterlijk vrijdag 13 juni, 20:00 uur inschrijven voor de herexamentraining.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website: Examentraining.

Noot voor de pers:


Meer informatie:
- Martijn Wieling, m.b.wieling@rug.nl, 06-14108622
- Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl, 06-53838777

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...