Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geheimen uit Friesland: Mare van der Woude en Anne Huitema

20 mei 2008

Op donderdag 29 mei 2008 zal de opening plaatsvinden van de tentoonstelling Geheimen uit Friesland in het Harmoniegebouw in Groningen. Op de tentoonstelling zullen werken te zien zijn van de Friese kunstenaars Mare van der Woude en Anne Huitema. De tentoonstelling is georganiseerd door acht studenten van de opleiding Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit en duurt tot 20 juni.

De tentoonstelling toont werken uit het bezit van Museum Smallingerland in Drachten, die afkomstig zijn uit de collectie van de Friese verzamelaar Gosse Sierksma. Zij worden nu in Groningen voor het eerst tentoongesteld. Gosse Sierksma verzamelde kunst uit de jaren 1960 en ’70. Daartoe behoort het werk van de nieuw figuratieve kunstenaars Mare van der Woude en Anne Huitema. De getoonde prenten dagen de beschouwers uit zelf hun fantasie los te laten op de geheimen uit Friesland.

De opening zal worden verricht door de kunsthistoricus Huub Mous, expert op het gebied van de Friese kunst en schrijver van het boek “De kleur van Friesland”.Iedereen is bij deze opening van harte welkom. De entree is gratis en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen alle werken rustig bekeken worden. Tijdens de opening wordt muziek verzorgd door een hang drum speler.

 

Algemene informatie:

Opening: 29 mei 2008, 16.30 uur

Duur tentoonstelling: 29 mei tot en met 20 juni 2008

Openingstijden: 11.00-17.00 uur

Plaats: Harmoniegebouw, tentoonstellingszaal, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26, Groningen

Entree: gratis

 

Noot voor de pers

Meer informatie: Anne Sasbrink, tel. 06-23889992 of Joyce van den Bor, tel. 06-20259423, e-mail: tentoonstelling2008@gmail.com

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.