Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geheimen uit Friesland: Mare van der Woude en Anne Huitema

20 mei 2008

Op donderdag 29 mei 2008 zal de opening plaatsvinden van de tentoonstelling Geheimen uit Friesland in het Harmoniegebouw in Groningen. Op de tentoonstelling zullen werken te zien zijn van de Friese kunstenaars Mare van der Woude en Anne Huitema. De tentoonstelling is georganiseerd door acht studenten van de opleiding Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit en duurt tot 20 juni.

De tentoonstelling toont werken uit het bezit van Museum Smallingerland in Drachten, die afkomstig zijn uit de collectie van de Friese verzamelaar Gosse Sierksma. Zij worden nu in Groningen voor het eerst tentoongesteld. Gosse Sierksma verzamelde kunst uit de jaren 1960 en ’70. Daartoe behoort het werk van de nieuw figuratieve kunstenaars Mare van der Woude en Anne Huitema. De getoonde prenten dagen de beschouwers uit zelf hun fantasie los te laten op de geheimen uit Friesland.

De opening zal worden verricht door de kunsthistoricus Huub Mous, expert op het gebied van de Friese kunst en schrijver van het boek “De kleur van Friesland”.Iedereen is bij deze opening van harte welkom. De entree is gratis en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen alle werken rustig bekeken worden. Tijdens de opening wordt muziek verzorgd door een hang drum speler.

 

Algemene informatie:

Opening: 29 mei 2008, 16.30 uur

Duur tentoonstelling: 29 mei tot en met 20 juni 2008

Openingstijden: 11.00-17.00 uur

Plaats: Harmoniegebouw, tentoonstellingszaal, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26, Groningen

Entree: gratis

 

Noot voor de pers

Meer informatie: Anne Sasbrink, tel. 06-23889992 of Joyce van den Bor, tel. 06-20259423, e-mail: tentoonstelling2008@gmail.com

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.