Kinderuniversiteit over straf

Eerste lustrum Kinderuniversiteit Groningen
29 mei 2008

De Kinderuniversiteit van de Rijksuniversiteit Groningen viert dit jaar haar eerste lustrum. Voor leerlingen van groep 6 en 7 van de basisschool wordt op 3 juni 2008 een college gegeven over het onderwerp “Straf” door prof.mr.dr. Jan Brouwer van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Iedereen heeft wel eens te maken met straf. Papier prikken omdat je te laat kwam. Extra huiswerk omdat je tijdens de les zat te kletsen. Of vroeg naar bed omdat je je zusje hebt gepest. Ook volwassenen krijgen straf, zeker wanneer ze het criminele pad opgaan: boetes, verplicht werk (taakstraffen), in de gevangenis of zelfs de doodstraf (in sommige landen). Waarom geven we iemand straf? Wat voor straffen zijn er? Helpen ze? En hoe kun je voorkomen dat iemand onterecht gestraft wordt? Al deze en nog veel meer vragen beantwoordt professor Jan Brouwer in een boeiend en speels college. Hij weet waarover hij het heeft, want naast professor in de rechtsgeleerdheid is hij ook rechter.

Eerdere colleges

Eerdere colleges van de Kinderuniversiteit zagen altijd een enorme opkomst van soms wel 1200 scholieren.

2004: Een reis door het heelal - prof.dr. Peter Barthel

2005: Van CD naar MP3 - prof.dr. Erik van der Giessen

2006: De wondere wereld van Harry Potter - prof.dr. Hetty Zock

2007: Verliefdheid - prof.dr. Gert ter Horst

College: “Straf”

Spreker: prof.mr.dr. Jan Brouwer

Plaats: Academiegebouw, Geertsemazaal, Broerstraat 5

Datum: dinsdag 3 juni

Tijd: 09:30 uur

De Kinderuniversiteit is een activiteit van de Scholierenacademie van de RUG, in samenwerking met Studium Generale Groningen.

Noot voor de pers

Nadere informatie: Alie van Arragon, tel. 050-363 6643, e-mail: a.van.arragon@rug.nl, Kinderuniversiteit

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27